Impozitul pe cifra de afaceri şi rectificarea bugetară pe masa liderilor PSD-ALDE

În urmă cu 6 zile, premierul Tudose dădea asigurări ferme, la Bruxelles, că Guvernul nu va introduce extrem de criticatul impozit pe cifra de afaceri. Dragnea spune însă că declaraţiile lui Tudose ar putea avea nuanţe iar subiectul se discuta astăzi, în Coaliţie.
Dragnea si Tariceanu in Parlament
Dragnea si Tariceanu in Parlament (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE se vor întruni, luni, la Parlament, pentru o nouă şedinţă de analiză a activităţilor Guvernului. Pe agendă vor figura impozitul pe cifra de afaceri - idee cu care PSD a venit imediat după schimbarea lui Grindeanu, şi care a stârnit furtuni de indignare în mediul de afaceri - şi rectificarea bugetară.

Şedinţa de astăzi a fost prefigurată de declaraţii ale lui Dragnea, care anunţa că luni, în coaliţie, se va lua o decizie cu privire la impozitul pe cifra de afaceri. Interesant este că discuţiile vor avea loc după ce premierul Tudose a dat asigurări ferme la Bruxelles că impozitul pe cifra de afaceri nu se va introduce.

Întrebat aşadar cum îşi explică afirmaţia premierului potrivit căreia se va renunţa la impozit, în condiţiile în care el spune că decizia se va lua luni în coaliţie, Dragnea a precizat că dacă Tudose are simulări şi analize pe acest subiect, le va prezenta în şedinţa de coaliţie.

Vineri, Dragnea declarase că nu vrea să comenteze declaraţiile premierului, pe motiv că "ar putea fi nuanţe" şi că analizele pe acest subiect nu sunt încă definitivate.

"Nu stiu ce a declarat premierul şi nu vreau să comentez, că pot fi nuanţe", a spus Dragnea, întrebat despre declaraţiile lui Tudose, precizând că dacă premierul (care când vorbeşte cam ştie ce vorbeşte) are simulări şi analize pe acest subiect, le va prezenta în şedinţa de coaliţie.

Redăm declaraţia "cu nuanţe" făcută de Tudose la Bruxelles:

"Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%", a declarat primul ministru citat de hotnews.

Rămânând la declaraţiile lui Tudose, acesta mai anunţa luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că rectificarea bugetară va fi pozitivă, iar o primă discuţie pe această temă va avea loc săptămâna viitoare.