În linie cu Tăriceanu. Raluca Prună susţine ideea ca procurorii şefi să nu mai fie numiţi de Iohannis

La doar câteva luni până la alegerea noilor procurori şefi de la DNA şi la Parchetul General se discută intens despre schimbarea mecanismului de numire.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Urmând aceeaşi linie cu şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, noul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, le-a spus senatorilor PSD, în cadrul unei şedinţe la care a fost invitată, că este de acord cu ideea ca procurorii şefi să fie numiţi de CSM, nu de Preşedinte, la propunerea ministrului Justiţiei, potrivit BN24.ro.

"Noi eram într-un proces de aderare şi la acel moment asta era şcoala de gândire, eu personal mi-am exprimat acest punct de vedere atunci. Cum stau lucrurile acum – legea s-a schimbat şi numirea a trecut la ministrul Justiţiei. Între statele membre sunt 17 state în care fie ministrul, fie premierul propune numele procurorului. Singurul stat membru unde numirea se face de către CSM este Bulgaria", a declarat Raluca Prună.

Noul ministru a explicat în faţa senatorilor PSD că are un proiect de modificare a procedurii de numire a procurorilor şefi, la care lucrează un grup de specialişti ai Ministerului, pornind de la un proiect făcut de CSM.

"La 1 mai vom pune acest proiect în dezbatere publică şi dacă în acest grup cererea va fi atât de mare să se treacă numirea la CSM, va trece la CSM", a adăugat Raluca Prună.