În Moldova au demarat aplicaţiile militare moldo-române „Scutul de Foc 2017”

Exerciţiul militar organizat al treilea an la rând în R. Moldova va dura până în 22 septembrie
Exerciţiul militar moldo-român ”Scutul de Foc 2017”
Exerciţiul militar moldo-român ”Scutul de Foc 2017” (army.md)

Exerciţiul moldo-român „Scutul de Foc 2017” a demarat luni, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

Potrivit Ministerului Apărării, „Scutul de Foc 2017” are ca obiectiv instruirea comună a subunităţilor de artilerie şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

În cadrul aplicaţiilor, care se vor desfăşura în perioada 18-22 septembrie, se vor antrena circa 300 de ofiţeri şi subofiţeri din subunităţile de artilerie din Armata Naţională şi peste 20 de militari români.

Exerciţiul „Scutul de Foc 2017” se desfăşoară al treilea an consecutiv în Republica Moldova.

De menţionat că în februarie a.c, Dodon nu şi-a dat acordul pentru plecarea militarilor moldoveni la exerciţii în România, iar la începutul lunii septembrie, preşedintele, care este şi comandant suprem al forţelor armate, a emis un ordin prin care interzice plecarea militarilor moldoveni la exerciţii militare în străinătate fără voia şefului statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe