În numele lui Confucius (video)

Un documentar care expune adevărul ascuns în spatele eforturilor globale ale Chinei de a ne educa tinerii.
În numele lui Confucius
În numele lui Confucius (prin bunavoinţă)

Documentarul În numele lui Confucius pătrunde în controversele tot mai mari din jurul multelor miliarde de dolari investite de China în Institutele Confucius, un program înfiinţat în parteneriat cu universităţile străine şi consiliile şcolare din campusurile străine din afara Chinei. Cele peste 1500 de Institute Confucius şi clase de predare a limbii chineze din întreaga lume au fost criticate pentru eroziunea integrităţii academice, a influenţei străine, încălcarea drepturilor omului, precum şi potenţiale încălcări ale securităţii naţionale.

Institutele Confucius din lume
Institutele Confucius din lume (prin bunăvoinţă)

Filmul prezintă povestea unui instructor al Institutului Confucius (CI), Sonia Zhao, care a fugit de la şcoala în care preda şi a solicitat azil în Canada. Plângerea ei împotriva şcolii, datorată încălcării drepturilor omului, a stârnit atenţia presei internaţionale şi a dus la prima închidere a unuia dintre Institutele Confucius, din America de Nord.

Sonia reviziteaza Universitatea McMaster unde a fiinţat Institul Confucius
Sonia reviziteaza Universitatea McMaster unde a fiinţat Institul Confucius (prin bunavoinţă)

Rolul Soniei este interpretat de Miss World Canada, actriţa Anastasia Lin.

Soniei, ( prin ochii Anastasiei) îi este frică să semneze un contract de CI.
Soniei, ( prin ochii Anastasiei) îi este frică să semneze un contract de CI. (prin bunavoinţă)

În numele lui Confucius a fost singurul documentar de televiziune de lung metraj care a primit un premiu de excelenţă cu menţiune specială la ultima ediţie a festivalului Film Global Accolade. Printre câştigătorii anteriori ai Accolade se numără cel mai bun scurtmetraj documentar care a primit Premiul Oscar în 2014. În plus, filmul a câştigat încă două premii de excelenţă, unul pentru Femeia Cineast, acordat regizoarei Doris Liu, şi unul pentru justiţie socială.

În numele lui Confucius: "Un expozeu plin cu detalii şocante, intenţii odioase şi un erou cotidian, care expune adevărul din spatele unei afaceri de multe miliarde de dolari"
În numele lui Confucius: "Un expozeu plin cu detalii şocante, intenţii odioase şi un erou cotidian, care expune adevărul din spatele unei afaceri de multe miliarde de dolari" (prin bunavoinţă)

Filmul a fost, de asemenea, prezentat într-un articol recent în Huffington Post. Benedict Rogers, vicepreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului al Partidului Conservator din Marea Britanie, a scris în articolul său numit "În numele lui Confucius: Cum invadează China universităţile occidentale cu propaganda comunistă":

"În numele lui Confucius este un film pe care toată lumea implicată în politica Chinei şi politica de educaţie ar trebui să-l urmărească"

Producătorii filmului vor aduce filmul în faţa publicului din lumea întreagă în acest an şi invită publicul să le scrie pe adresa confuciusfilm at gmail.com dacă doreşte să se alăture eforturilor lor de a aduce la cunoştinţa opiniei publice adevărul ascuns din spatele Institutului Confucius.