În perioada 22-24 aprilie va avea loc şedinţa Comisiei de Selecţie a candidaţilor pentru bursele de master

Moneda oficială a Republicii Moldova (leul)
Moneda oficială a Republicii Moldova (leul) (Epoch Times)

În perioada 22-24 aprilie, la Chişinău are loc şedinţa Comisiei Naţionale de Selecţie a candidaţilor pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană ţărilor din cadrul Parteneriatul Estic, relatează Moldpres cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Începând din acest an, la desfăşurarea procesului de selecţie a viitorilor studenţi participă şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, în parteneriat cu Colegiul Europei.

În context, la Chişinău sunt organizate în premieră interviurile din cadrul etapei finale de selecţie a candidaţilor din R. Moldova, care anterior se desfăşurau la Bruges (Belgia) sau Natolin (Polonia).

Procesul de selecţie se desfăşoară conform criteriilor Colegiului Europei şi este realizat de către reprezentanţii Colegiului care s-au deplasat în acest scop la Chişinău.

Colegiul Europei este o universitate privată care se bazează pe o reţea extinsă de contacte în instituţiile europene, administraţiile naţionale, organizaţiile internaţionale, universităţile europene şi cercurile profesionale. Obiectivul de bază al Colegiului este de a pregăti studenţii masteranzi pentru serviciul public antrenat în realizarea proceselor de integrare europeană.

Având în vedere meritele şi rolul pe care Colegiul Europei îl are în oferirea unor programe de studii de o calitate înaltă în domeniul politic, juridic, economic, al relaţiilor internaţionale şi, în special, privind procesul de integrare europeană, MAEIE îşi propune să ofere sprijinul necesar pentru antrenarea absolvenţilor acestei instituţii în serviciul public din R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe