În PSD încep execuţiile post alegeri: Geoană, Şova şi Vanghelie excluşi din partid

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Liderii PSD Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost excluşi joi din formaţiune ca urmare a deciziei luate la nivelul Comitetului Executiv Naţional, după o şedinţă care a durat mai bine de şase ore. Singurii din cadrul organismului de conducere care au votat împotriva excluderii celor trei au fost Ion Iliescu şi Cătălin Ivan.

"Am avut o discuţie şi legată de echipa cu care mergem mai departe. Când am câştigat a fost meritul tuturor, acum că am pierdut, dau vina numai pe mine. Dar este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită şi să aibă un punct de vedere comun. În acest sens, trei dintre colegi au considerat că trebuie să ne despărţim drumurile.

Poate n-am fost omul deciziilor radicale şi am plătit un preţ pentru asta. Domnul Geoană, Vanghelie şi Şova au primit o sancţiune din partea CExN de excludere din partid. Cei 80 de colegi care au votat pentru au considerat că fiecare trebuie să meargă pe drumul lui. Votul a fost pentru toţi 3 pentru excludere. Nici vorbă să fie sancţionaţi pentru rezultatul alegerilor, a fost vorba că este nevoie de o echipă coezivă pentru viitor", a declarat la finalul întrunirii Victor Ponta.

Mircea Geoană: Victor Ponta, marioneta lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase

Mircea Geoană şi-a exprimat opinia ca PSD nu se va reforma câtă vreme va fi condus din umbră de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, susţinând că Victor Ponta nu este decât o marionetă a acestora "cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter".

"Din păcate, acest partid, atâta vreme cât este condus din umbră de Iliescu şi Năstase nu are vreo şansa de reformare. Au pus in fruntea partidului o marionetă cu apucături tiranice şi o lipsă teribilă de caracter, cu un ton suburban. Nu am văzut niciodată atâtea minciuni şi invective, nu am văzut niciodată atât de puţină decentă în relaţiile din partid", a precizat Mircea Geoană.

Dan Şova: Am fost taxat pentru ceea ce s-a întâmplat după 16 noiembrie

"Da am fost exclus, eu rămân social democrat. Îmi iau un timp de reflexie de ce s-a luat această decizie. Dacă am să mă alătur unui alt partid, am să mă alătur. Îmi asum greşeala făcută şi este o decizie corectă a partidului. Au fost discuţii foarte constructive, argumentate. Mi-am expus şi eu puntul de vedere şi s-a luat o decizie", a declarat Şova după ce a fost exclus din partid.

"Am fost taxat pentru ceea ce s-a întâmplat după 16 noiembrie. S-a făcut o analiză sumară acum, se va face o analiză la consiliul naţional. Nu ştiu dacă este cineva de vină pentru eşecul de la prezidenţiale", a adăugat senatorul.

Întrebat despre relaţia sa tensionată pe care o are cu Liviu Dragnea, Dan Şova a replicat: "Nu am şi nu am avut niciodată o relaţie tensionată cu Liviu Dragnea. Este o speculaţie de presă".

După pierderea alegerilor prezidenţiale, Dan Şova a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al partidului, datorită rezultatelor slabe care s-au înregistrat la prezidenţiale. Liviu Dragnea a fost şeful de campanie al lui Victor Ponta.

Marian Vanghelie: A fost o execuţie

După ce a ieşit de la şedinţa PSD, Marian Vanghelie a declarat: "Am ieşit din sală pentru că mi-a fost greaţă! O chestie foarte amestecată, foarte complicată şi foarte penibilă. Nu a fost nimic, a fost o execuţie, cu motivaţia că am dat declaraţii, că sunt pe lângă Mircea Geoană, că Şova e în greţuri cu domnul Dragnea. Nişte prostii".

Vanghelie consideră că vinovaţi pentru pierderea alegerilor sunt Victor Ponta şi Liviu Dragnea: "Argumentele lor sunt că ei trebuie să rămână la partid, că sunt foarte buni. Pe mine nu mă mai interesează, în acest moment, niciun plan cu PSD-ul. Acest rezultat s-a încercat să se aranjeze de o săptămână. Ponta, cât a fost în Dubai, l-a lăsat pe Dragnea să se ocupe de partid ca să facă jocul ăsta manipulatoriu. Domnul Ponta spune că nu poate să conducă partidul, cât suntem noi aici. Partidul ăsta nu e partidul muţilor! Suntem nebuni? Am pierdut alegerile şi nu ne dăm seama că nu ne mai putem prezenta cu acelaşi candidat peste 5 ani şi cu Dragnea, şef de campanie? Le spune Iohannis: 'Măi, băieţi, măi, iarăşi aţi venit?' Ce să facă echipa asta? E pierdută!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne