În weekend vremea se răceşte şi va ploua în toată ţara

.
. (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben cu ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată şi chiar ninsori (în zonele montane), în acest weekend, valabilă în aproape toată ţara.

Începând de sâmbătă, de la ora 16:00, avertizarea meteo este valabilă pentru Banat, Oltenia şi nordul Munteniei. Ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării şi se vor cumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40...50 l/mp.

La munte, la peste 1800 m, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50...55 km/h, iar în sudul Bantului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.

În intervalul de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 18:00, vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l//mp, mai ales în partea sudică şi în zonele de munte. În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub forma de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor şi va depăşi temporar 60...70 km/h, mai ales în sud, sud-est şi în zonele de munte.

Vremea se va răci tot mai mult în toate regiunile, dar mai ales în zonele extracarpatice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură