Înalta Curte judecă procese VIP. Dragnea, Tăriceanu, Gabriel Oprea, aşteptaţi în faţa instanţei

Numărul 2 şi numărul 3 în stat, precum şi fostul vicepremier Gabriel Oprea sunt aşteptaţi miercuri în faţa judecătorilor, toţi trei în calitate de inculpaţi. În dosare diferite, dar care au totuşi ceva în comun: au fost reluate de la zero toamna trecută.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

UPDATE: În faţa judecătorilor a depus mărturie şi Floarea Alesiu, fostă directoare a DGASPC Teleorman, instituţie care a plătit salarii pentru două pseudo-angajate care de fapt lucrau la PSD. Declaraţiile sale l-au incriminat direct pe Liviu Dragnea:

"Liviu Dragnea direct şi personal mi-a cerut într-o discuţie să le menţin pe functile respective în cadrul DGASPC Teleorman pe cele două persoane până când le va rezolva problema. Am făcut acest lucru când i-am adus la cunostita inculpatului situaţia celor două, se întâmpla în 2008, când la rândul meu am fost infomata de şefa Personalului.

De faţă la această discuţie, între mine şi Liviu Dragnea, nu a mai fost prezentă nicio persoană. Această discuţie a avut loc în cabinetul de preşedinte al CJ Teleorman al lui Liviu Dragnea. Începând cu 2009, până în 2010, am mai avut şi alte discuţii cu Liviu Dragnea, tot în legătură cu situaţia celor două. De fiecare data îmi spunea că se va rezolva, să am răbdare.", a declarat Florea Alesiu, citată de ziare.com, întrebată fiind de judecător dacă Liviu Dragnea a intervenit direct sau indirect la ea în calitate de director executiv la DGASPC Teleormanin vederea menţinerii în funcţii a Adrianei Botorgeanu şi a Anisiei Stoica.

UPDATE: Liviu Dragnea a intrat în sediul Înaltei Curţi flancat efectiv de jandarmi care au format un scut uman în jurul lui, nelăsând pe nimeni să ajungă în proximitatea acestuia. Interesant este că jandarmii au făcut zid deşi protestatarii veniţi la ÎCCJ - pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de faptul că Guvernul e condus de un condamnat penal - nu erau în preajma lui Dragnea, ci pe trotuarul de vizavi, în spatele unui gard metalic, păziţi de forţe de ordine.

Deci, practic, Dragnea a fost păzit de presă, care nu a putut să-i pună întrebări.

De vizavi de sediul ÎCCJ, protestatarii şi-au scandat lozincile, cu speranţa că vor fi auzite inclusiv de liderul PSD.

"Dânsul este un infractor (...) vrem să ne audă, să ştie că noi nu considerăm normal ca un infractor să fie în fruntea ţării, ca un partid cu infractori şi inculpaţi precum PSD-ul să schimbe legile şi am venit aici să ne audă şi să ştie că nu am uitat sau că îi lăsăm în pace să îşi facă furturile în continuare încă 3 ani", a declarat un protestatar.

"Nu se poate, ei şi ai lor dintotdeauna au furat ţara asta, trebuie terminat odată, nu se mai poate, ţara moare din cauza unora..!", a adăugat un alt protestatar.

* * *

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) vor judeca, miercuri, procesele unor numele grele din politica românească. Mai exact, în faţa judecătorilor sunt aşteptaţi liderii celor două partide la guvernare (şi totodată preşedinţi ai celor două camere ale Parlamentului), Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Tot astăzi se judecă şi procesul fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului într-un dosar privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în timp ce Gabriel Oprea este judecat în dosarul maşinii de lux pe care Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) a cumpărat-o pentru protecţia demnitarilor fiind folosită însă apoi exclusiv de Oprea.

Procesele celor trei au fost reluate de la zero în toamna lui 2017, după ce judecătorul care a înlocuit-o în complet pe Anamaria Dascălu (care s-a pensionat) a decis readministrarea probelor, invocând o decizie CEDO.

După toate probabilităţile, cei trei vor fi aşteptaţi de protestatari, aşa cum s-a întâmplat de aproape fiecare dată când Dragnea a avut proces.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne