Înalta Curte respinge contestaţia Gabrielei Firea împotriva deciziei procurorilor de a suspenda anchetarea preşedintelui Băsescu

Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele
Gabriela Vrânceanu Firea-Pandele (Epoch Times România)

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins definitiv joi plângerea prin care senatorul PSD Gabriela Firea contesta decizia Parchetului General de suspendare a anchetării preşedintelui Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit Agerpres, plângerea a fost respinsă ca inadmisibilă iar Gabriela Firea a fost obligată la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia instanţei este definitivă.

Contestaţia Gabrielei Firea la decizia Parchetului General de suspendare a anchetării preşedintelui Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj a fost depusă la ICCJ pe 18 mai de avocatul său, Lucian Bolcaş:

"Este ultima cale de atac, care de data aceasta am făcut-o complexă, în sensul că am adresat plângerea, cum spune la procedură, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar în cauză se pune în discuţie interpretarea unor texte constituţionale. Eu consider că niciun procuror şi niciun judecător, chiar dacă este de la Înalta Curte, nu este competent să se pronunţe asupra interpretării textelor constituţionale. Cu privire la interpretarea acestor texte se poate pronunţa numai Curtea Constituţională", declara la momentul respectiv Bolcaş, arătând că nu doreşte citarea preşedintelui în instanţă.

Reamintim că Gabriela Firea l-a acuzat pe şeful statului de şantaj după ce, într-o emisiune televizată, difuzată în perioada în care comisia parlamentară instituită la solicitarea PSD investiga modul în care şi-a cumpărat fiica preşedintelui pământ, şeful statului a declarat că atât el cât şi fiica sa, Ioana, stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana, transmiţându-i Gabrielei Firea că "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului".

"Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari. Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", declarase Traian Băsescu.

Ulterior respectivei declaraţii, pe 16 aprilie, senatoarea PSD, susţinută de premierul Ponta care a şi anunţat că i-a propus să devină purtător de cuvânt al alianţei PSD-UNPR- PC pentru alegerile europarlamentare, a depus o plângere penală în care îl acuză pe şeful statului de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

Procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece preşedintele se bucură de imunitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne