Încă o condamnare pentru Gheorghe Ştefan. 3 ani de închisoare în dosarul "bani negri pentru partid"

În urma înţelegerii semnate cu procurorii anticorupţie, Gheorghe Ştefan se alege cu doar 3 ani de închisoare în dosarul finanţării ilegale a PDL. Pedeapsa ar putea fi contopită cu cea din dosarul Microsoft.
Gheorghe Ştefan
Gheorghe Ştefan (Epoch Times România)

Trimis după gratii în dosarul Microsoft, fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan a avut parte, vineri, de o nouă condamnare la închisoare, în dosarul finanţării ilegale a Partidului Democrat Liberal.

Judecătorii au admis acordul de recunoaştere pe care Pinalti l-a încheiat cu procurorii DNA şi l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, relatează digi24.ro. Înţelegerea a fost încheiată după ce fostul primar a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în cauza Microsoft.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1.650.000 euro, obţinută din comisioanele plătite de oameni de afaceri.

După ce acordul de recunoaştere va rămâne definitiv, fostul primar va putea solicita contopirea pedepselor, iar dacă nu se va decide şi un spor, ar putea solicita chiar anul acesta eliberarea condiţionată, arată sursa citată.

Reamintim că în dosarul banilor negri pentru PDL este implicat şi fostul copreşedinte PNL, Vasile Blaga, trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2011-2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, Vasile Blaga a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul lui Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte PDL) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale.

"Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro)", au arătat procurorii anticorupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne