UPDATE - Zborul AH 5017 s-ar fi prăbuşit cu 116 persoane la bord. Printre ei şi un cetăţean român

(The Epoch Times)

Update: MAE: Din informaţiile preliminare obţinute de la ministerul algerian de externe rezultă ca la bordul avionului algerian aparţinând Companiei aeriene Air Algérie s-ar afla un cetăţean român.

***

Update: Potrivit ultimelor informaţii apărute în presa internaţională, avionul MD-83 s-ar fi prăbuşit în Niger. Secretarul de stat francez din Ministerul Transporturilor, Frederic Cuvillier, citat de AFP, a declarat că este probabil ca la bordul aeronavei să se fi aflat numeroşi cetăţeni francezi.

Cuvillier a mai anunţat joi că Aviaţia civilă franceză a format o celulă de criză.

"Avionul era în apropierea frontierei algeriene când echipajului i s-a cerut să devieze de la rută din cauza vizibilităţii reduse şi pentru a evita riscul unei coliziuni cu un alt avion ce asigura legătura între Alger şi Bamako. Semnalul a fost pierdut după schimbarea direcţiei", au declarat reprezentanţii Swiftair, compania de la care a fost închiriat avionul.

Publicaţia Le Soir susţine că avionul s-ar fi prăbuşit după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului.

***

Update: Avionul dispărut de pe radare este un MD 83 (McDonnell Douglas), operat de compania spaniolă Swiftair pentru Air Algérie şi avea la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, potrivit Reuters.

Compania Swiftair a confirmat printr-un comunicat postat pe pagina sa de internet că aeronava a decolat din Burkina Faso la 01:17 ora locală şi urma să aterizeze în Alger la 05:10 ora locală. Avionul, cu 116 persoane la bord nu a mai ajuns la destinaţie.

***

Un nou avion dispare de pe radare. Compania aeriană Air Algérie a anunţat joi că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso, relatează AFP, preluat de Realitatea.net.

Avionul se deplasa pe ruta Ouagadougou - Alger.

"Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou - Alger, la 50 de minute după decolare", a anunţat compania publică algeriană, citată de agenţia APS.

Autorităţile nu au furnizat încă detalii despre numărul pasagerilor aflaţi la bordul zborului AH 5017.

Ştire în curs de actualizare.