Incendiile din Australia. Ministrul Mediului: "Intervenţia omului şi-a pus amprenta"

Costel Alexe
Costel Alexe (Epoch Times România)

Schimbările climatice de la nivel mondial erau privite drept scenarii SF acum câţiva ani, însă anul acesta s-au dovedit a fi realităţi tragice, susţine ministrul Mediului, Costel Alexe, în condiţiile în care Australia este devastată de incendii.

Potrivit ministrului, nimeni şi nimic nu poate schimba trecutul, însă prin eforturi conjugate şi prin puterea propriului exemplu se poate reduce impactul nociv pe care acţiunea directă a omului o are asupra naturii şi mediului înconjurător.

Redăm postarea ministrului:

"Când te confrunţi cu tragedii de asemenea proporţii, cuvintele sunt de prisos!

Din păcate, nimeni nu îi poate readuce la viaţă pe cei care au căzut victime în lupta cu incendiile de vegetaţie care au făcut prăpăd la nivel global. Nimeni nu poate face nimic pentru cele peste 500 de milioane de animale şi păsări care au murit doar în Australia, multe specii protejate, multe pe cale de dispariţie, multe habitate naturale distruse ireversibil.

Din Spania şi Grecia, până în Amazon, Siberia şi iată Australia, intervenţia omului şi-a pus amprenta, iar dacă acum 10-15 ani schimbările climatice de la nivel mondial erau privite drept scenarii SF, iată că doar anul acesta s-au dovedit realităţi tragice.

Nimeni şi nimic nu poate schimba trecutul, dar putem, prin eforturi conjugate şi prin puterea propriului exemplu să reducem impactul nociv pe care acţiunea directă a omului o are asupra naturii şi mediului înconjurător!

Preocupările şi poziţiile publice pe care le-am avut în ultimii ani sunt rodul principiilor în care cred şi culturii în care am crescut şi încă am încredere că putem schimba în bine lucrurile pentru noi şi generaţiile viitoare!".

Reamintim că devastatorul incendiu din Australia a dus deja la pârjolirea a aproximativ 5 milioane de hectare de pământ şi la distrugerea a peste 1.400 de case.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne