Incendiu la un centru pentru bătrâni din Ucraina, soldat cu 16 morţi

Şaisprezece persoane au pierit în flacări, În Ucraina, în urma unui incendiu izbucnit la un cămin pentru persoane vârstnice.
Incendiu
Incendiu (Hemera Technologies / Photos.com)

Cel puţin 16 vârstnici şi-au pierdut viaţa duminică într-un incendiu ce a izbucnit la un centru rezidenţial pentru bătrâni în oraşul Litochky, situat la 37 de kilometri de capitala Ucrainei, Kiev. O altă persoană lipseşte şi se presupune că ar fi pierit, de asemenea, în flăcări, iar alte 5 persoane au ajuns în spital cu arsuri, relatează ibtimes.co.uk.

Alte şapte persoane au fost salvate din flăcări fără să fi suferit răni. Pompierii au luptat două ore pentru a ţine incendiul sub control.

Flăcările au izbucnit la ora 5.25 dimineaţa (ora locală) şi s-au extins repede, cuprinzând rapid clădirea cu 2 etaje, proprietate privată, în care era amenajat un azil în care trăiau 35 de bătrâni.

Premierul Ucrainei, Vladimir Groysman, s-a referit la incendiu numindu-l "o tragedie teribilă care a cauzat pierderi ireparabile'', şi a transmis familiilor îndoliate condoleanţele Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe