UPDATE: Incendiu pe un feribot cu 466 de oameni la bord. Printre pasageri se află şi o româncă

Incendiu
Incendiu (Hemera Technologies / Photos.com)

UPDATE: Pe lista pasagerilor aflaţi la bordul feribotului care a luat foc duminică dimineaţă se afla şi o româncă, relatează HotNews.

Potrivit sursei citate, Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a confirmat prin Cristina Tudor, director ajunct la Direcţia de Comunicare a MAE că pe lista pasagerilor apare numele româncei şi cetăţenia română însă nu şi prenumele ei. Autorităţile lucrează la identificarea ei, a declarat Cristina Tudor la Realitatea TV.

* * *

Un feribot cu 466 de oameni la bord a luat foc în dimineaţă zilei de duminică în Marea Adriatică, în largul coastelor Greciei, în apropierea insulei Corfu.

Potrivit the Guardian, nava a luat foc în jurul orei 6 dimineaţa, ora locală (04.00 GMT), în timp ce naviga dinspre Patras, Grecia, către oraşul Italian Ancona.

Pasagerii care au sunat la posturile greceşti au relatat scene dramatice:

"Au încercat să coboare la apa câteva bărci de salvare, dar nu am avut cu toţii loc în ele. Nu există nicio coordonare", a relatat unul dintre pasageri. “Este întuneric iar fundul navei este în flăcări. Noi suntem pe p unte, vedem o barcă apropiindu-se... am găsit nişte veste de salvare în nişte cutii şi le-am pus pe noi, încercam să ne salvăm cum putem.”

Nu se ştie încă dacă pasageri ai vasului au ajuns deja în apele reci ale mării, ceea ce ar face dificilă salvarea acestora, dacă echipele de salvare nu ajung rapid.

Nava Norman Atlantic, având la bord peste 411 pasageri plus 55 de membri ai echipajului, naviga la peste 80 de kilometri nord vest de insula Corfu când a început să tragă semnalul de alarmă, deoarece a izbucnit focul pe puntea inferioară a navei, au relatat oficiali ai pazei de coastă greceşti.

"Evacuarea navei este deja în curs", a declarat un oficial, precizând că 130 de pasageri au fost transferaţi dintr-o barcă de salvare pe altă navă.

Autorităţile din Grecia au mai precizat că atât autorităţile italiene cât şi cele din Albania iau parte la operaţiunile de salvare, care se desfăşoară în condiţii foarte dificile, pe vânt puternic.

În zonă au fost trimise alte şapte nave (în afară de cea pe care au urcat primii 130 de pasageri salvaţi), elicoptere de salvare şi un avion C-130.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe