Începe războiul. Contractele Gabrielei Firea cu firmele lui Voiculescu, scoase de la naftalină [video]

Cetăţenii Capitalei nu pot lăsa primăria pe mâna lui Dan Voiculescu, pentru că despre asta vorbim dacă va câştiga alegerile Gabriela Vrânceanu Firea, a subliniat Robert Turcescu, care a prezentat o serie de contracte între o companie reprezentată de candidatul PSD şi firmele omului de afaceri.
Robert Turcescu, conferinţă de presă PMP
Robert Turcescu, conferinţă de presă PMP (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Candiatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, nu a fost invitat la confruntările electorale organizate de Antena 3, iar postul B1 TV l-a anunţat politicos că atât candidatul PSD, Gabriela Firea, cât şi cel al PNL, Cătălin Preodiu, refuză să împartă cu el studioul. Pe scurt, a rămas pe dinafară.

Revoltat, Robert Turcescu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că avem de-a face cu un blat uselist între Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu, care îşi doresc "o dezbatere adormitoare în care nu se vor confrunta, ci se vor admira reciproc".

În acest context, alesul lui Traian Băsescu a scos de la naftalină o serie de contracte de împrumut încheiate între compania 'Media Casa Press', păstorită în acel interval de Gabriela Firea, şi firme aparţinând omului de afaceri Dan Voiculescu.

"În această seară, la ora 21:30, şi mâine seară (marţi — n.r.), de la ora 21:00, pe posturile de televiziune Antena 3, respectiv B1 Tv vor avea loc confruntări, spun ei, cu principalii contracandidaţi la funcţia de primar general al Capitalei. Deşi am anunţat public încă de la sfârşitul săptămânii trecute că sunt dispus să particip la orice confruntări de o asemenea anvergură, nu am primit nicio invitaţie de la Antena 3 pentru a participa la talk-show-ul din această seară.

Iar postul B1 Tv, deşi a avut amabilitatea să mă invite la confruntarea care va avea loc mâine seară între Gabriela Firea, Nicuşor Dan şi Cătălin Predoiu, mi-a comunicat că doamna Firea şi domnul Predoiu, la pachet, refuză să participe în emisiune dacă la o astfel de confruntare apare şi Robert Turcescu. Vă voi arăta de ce spun eu că se teme domana Gabriela Firea de o confruntare cu Robert Turcescu şi aş vrea să fac publice nişte documente", a declarat candidatul PMP la Primăria Capitalei.

Contractele Gabrielei Firea cu firmele lui Voiculescu

"Doamna Gabriela Vrânceanu Firea, coacţionar la un moment dat şi administrator al unei firme numite "SC 'Media Casa Press' SRL" a încheiat în anul 2007, luna noiembrie, un contract cu celebra firmă Crescent. Un contract de împrumut iniţial de 100.000 de euro pentru firma SC 'Media Casa Press' SRL dinspre Crescent, care apoi a fost crescut la 400.000 de euro şi 1.830.000 de dolari, repet, bani dintre celebra firmă Crescent către o firmă administrată de dna Gabriela Vrânceanu Firea, dar unde dna Firea era şi coacţionar.

Nu este singurul document despre care vorbim astăzi, deşi, repet, este un document foarte important pentru că arată că în spatele candidatului Gabriela Vrânceanu Firea se află domnul Dan Voiculescu. Vă voi oferi spre consultare şi alte contracte de împrumut SC 'Media Casa Press' SRL, firma administată de dna Firea şi grupul de firme Intact, controlat de domnul Dan Voiculescu.

Fie că vorbim despre acest contract între grupul industrial Voiculescu şi compania Grivco SA şi SC 'Media Casa Press' SRL care porneşte mai întâi de la 50.000 de ron în anul 2007, după care, prin suplimentări, prin anexe la acest contract, se ajunge la un act adiţional care suplimentează contractul de împrumut cu 70.000 de ron, încă 70.000 de ron printr-un alt act adiţional, apoi un alt act adiţional de 50.000 de euro de această dată şi lucrurile continuă tot prin acte adiţionale, de fiecare dată prelungindu-se şi perioada de rambursare, de la un an la altul, culminând cu un act adiţional din anul 2009, în care împrumutul dintre SC grupul industrial Voiculescu şi SC 'Media Casa Press' SRL ajunge la suplimentare cu 800.000 de ron.

Vă daţi seama că aceste contracte, mai ales dacă aş fi fost invitat în emisiunea de la Antena 3, i-ar fi pus în mare dificultate atât pe doamna Firea, cât şi foştii dumneaei colegi de la Antena 3, cu Mihai Gâdea în frunte", a mai declarat Turcescu.

De asemenea, aş vrea să atrag atenţia asupra acestor contracte de tip suveică le-aş numi, între compania dnei Firea şi entităţi din grupul Intact. Avem aici un contract de împrumut, de asemenea, dintre SC TV Antena 1 SA şi SC 'Media Casa Press' SRL, în valoare de 300.000 de lei, încheiat în anul 2008.

Un alt contrct de împrumut este între Tv Antena 1 şi 'Media Casa Press' SRL, suma este de 100.000 de ron şi un alt contract de 70.000 de euro de această dată. În fine, vorbim despre un alt contract de împrumut între SC TV Antena 1 SA şi SC 'Media Casa Press' SRL de 5.000.000 de ron, semnat de asemenea de dna Gabriela Vrânceanu Firea cu un act adiţional prin care se şi prelungeşte perioada de rambursare şi de asemenea încă un contract de împrumut din anul 2010 între Sc Intact Media Group SRL şi SC 'Media Casa Press' SRL, suma principală a împrumutului fiind de până la 650.000 de lei."

Predoiu - soluţia sperioasă

"În ceea ce îl priveşte pe domnul Cătălin Preodiu, cred că asistăm de această dată la altceva. I-aş spune Cătălin Preodiu – soluţia sperioasă. Domnul Cătălin Predoiu face front comun, în acest moment, cu doamna Firea, refuzând confruntările televizate cu subsemnatul. Domnul Predoiu refuză să stăm faţă în faţă pentru a discuta despre programele pentru Bucureşti. Iar felul în care au declinat amândoi participarea la emisiunea de pe B1 Tv de mâine seară la care aş fi putut participa şi eu, îmi arată că asistăm la un blat pe modelul USL făcut de Gabriela Firea şi Cătălin Predoiu.

Probabil că domnul Nicuşor Dan nu ar fi avut nimic împotrivă la o astfel de dezbatere. Însă, după cum puteţi observa, este un boicot şi o jignire la adresa cetăţenilor Bucureştiului, care ar avea tot dreptul să fie martori la o confruntare între toţi candidaţii cu şanse la primăria municipiului Bucureşti.

Cetăţenii Capitalei trebuie să înţeleagă faptul că nu pot lăsa Primăria Bucureştiului pe mâna lui Dan Voiculescu, pentru că despre asta vorbim în legătură cu dna Gabriela Vrânceanu Firea şi, de asemnea, nu pot lăsa Primăria Bucureştiului pe mâna lui Cătălin Preodiu care face un blat de tip uselist cu dna Firea.

În ceea ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Dan, gândiţi-vă numai la declaraţia făcută în urmă cu o lună de zile de doamna Firea, care spunea cu subiect şi predicat că îşi doreşte şi ar fi bucuroasă să aibă la primăria Capitalei un viceprimar cum este domnul Nicuşor Dan."

Provocare pentru Predoiu şi Nicuşor Dan

"Protestez public faţă de maniera execrabilă în care înţeleg angajaţii lui Dan Voiculescu să facă selecţia cu ghilimele de rigoare a candidaţilor care participă la confruntările organizate de Antena 3 şi încă o dată atrag atenţia asupra faptului că avem de-a face în acest moment cu un blat între Gabriela Firea şi Predoiu pentru că, probabil, s-au înţeles să discute pe limba lor, civilizată, pe proiecte, dar care va fi, de fapt, o dezbatere adormitoare şi o dezbatere în care nu se vor confrunta ci se vor admira reciproc.

Lansez şi o provocare la adresa domnului Cătălin Preodoiu dar şi a domnului Nicuşor Dan, respectând, evident, citarea sursei - dacă într-adevăr vrea să ne arate că se confruntă cu Gabriela Vrânceanu Firea îl provoc pe Cătălin Preoidu şi pe Nicuşor Dan în confruntările la care ei au norocul să participe să îi arate diseară dnei Gabriela Vrânceanu Firea aceste contracte de împrumut dinspre Crescent spre firma pe care a păstorit-o ca administrator şi coacţionar", a precizat Robert Turcescu.

Reamintim că documentele vizând-o pe Firea au fost date publicităţii iniţial de Traian Băsescu, după ce a fost pus sub acuzare pentru şantaj în dosarul care o priveşte pe aceasta. Într-o postare pe Facebook, fostul preşedinte o acuza pe actuala candidată la Primăria Capitalei că a transferat bani de la "firma Securităţii" Crescent într-o companie din grupul lui Dan Voiculescu şi publica şi documentele doveditoare în acest sens pe pagina sa de Facebook.

"Contract de împrumut între Crescent, firmă a fostei Securităţi şi SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului turnătorului Felix, administrată de doamna Firea. Sunt convins că doamna Firea ne poate spune când s-a rambursat împrumutul", scria Traian Băsescu, publicând în josul mesajului documentele cu pricina.