"Închisoare pe viaţă pentru violatori!" Miting de solidaritate cu victimele violurilor

Viol
Viol (facebook.com)

Cazul fetei de 18 ani din Vaslui violată ore în şir de şapte tineri, care apoi au fost eliberaţi din arest, a revoltat o ţară întreagă. Oamenii au decis să iasă în stradă vineri, de la ora 17:00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, într-un "miting de solidaritate cu victimele violurilor din România."

La protestul organizat pe Facebook şi-au anunţat deja participarea nu mai puţin de 2.100 de oameni.

"Nu înseamnă nu! Cel puţin pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru violatori! (...) Cel puţin 3 ani închisoare şi demiterea primarului localităţii, a procurorilor de caz şi a judecătorilor care au lăsat liberi 7 viermi! Nu vreau să mai plătesc din banii mei oameni incompetenţi! Anulate ajutoarele sociale pentru cei din localitatea vasluiană care susţin agresorii!"

În toamna anului trecut, şapte tineri din Vaslui au sechestrat şi violat, ore în şir, o elevă de 18 ani, până când aceasta a leşinat. Potrivit declaraţiilor victimei, după ce a leşinat, tinerii au stropit-o cu alcool pentru a-şi reveni, după care au violat-o din nou. La niciun an de la viol, cei şapte sunt în libertate, fapt ce a stârnit un val naţional de revoltă.

Cei şapte tineri au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014 în stare de arest preventiv. Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri şi-au recunoscut faptele şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată, iar la acelaşi termen un magistrat a decis ca ei să fie judecaţi în arest la domiciliu.

Ulterior, instanţa a decis ca şi ceilalţi patru tineri care nu şi-au recunoscut vina să fie plasaţi în arest la domiciliu, măsură schimbată apoi cu controlul judiciar pentru toţi cei şapte acuzaţi.

Între timp, Avocatul Poporului, Inspecţia Judiciară din cadrul CSM şi Parchetul General s-au implicat în investigarea circumstanţelor care au dus la eliberarea celor 7 tineri şi la depistarea posibililor vinovaţi pentru această situaţie.

Potrivit unor surse judiciare, Parchetul General şi-a finalizat ancheta şi a trimis rezultatele Inspecţiei Judiciare care se ocupă de cercetarea disciplinară a magistraţilor implicaţi în acest caz. Concluzia la care a ajuns parchetul este că procurorul de şedinţă, Ingrid Botezatu, din cadrul Parchetului pe lângă Judecătoria Vaslui, şi-a exercitat funcţia cu gravă neglijenţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.