Incursiune printre cele mai scumpe delicatese de ciocolată din lume

Ciocolată de lux Pierre Marcolini
Ciocolată de lux Pierre Marcolini (Youtube)

Ciocolata este, aproape sigur, unul dintre cele mai apreciate alimente din întreaga lume. Mărcile de patiserie şi dulciuri concurează pentru a oferi produse de cea mai bună calitate.

Vosges Haut Chocolat

Ciocolata Vosges este o marcă de lux din Chicago. Brandul american şi-a câştigat un nume printre cei mai buni cofetari de la înfiinţarea sa în 1998, fiind cunoscut pentru produsele sale din ciocolată picante şi combinaţii neobişnuite de arome, cum ar fi curry, susan sau chili. Cel mai mic preţ al unei cutii asortate însoţite de o şampanie Krups poate fi de 250 de euro. Fondatoarea este Katerina Markoff , care a studiat arta ciocolatei în toate colţurile lumii, este considerată unul dintre cei mai buni ciocolatieri din lume. A primit nenumărate premii, dar cel mai recent este cel oferit de Naţional Geographic.

Noka - 1000$ pentru 100 grame

Ciocolata folosită de oamenii din Noka provine din cele mai bune plantaţii din Venezuela, Trinidad, Costa de Fildeş şi Ecuador. Colecţia sa Vintage este una dintre cele mai prestigioase din lume şi poate fi obţinută numai prin intermediul acestora şi a magazinului Neiman Marcus. Este unul dintre cele mai scumpe sortimente de ciocolată din lume şi conţine cacao fină şi pură în proporţie de 75%, restul fiind doar unt de cacao şi zahăr. Este considerat cel mai pur sortiment de ciocolată din lume, deoarece este singurul care nu conţine nici un tip de emulsificator, arome sau aditivi.

Chuao Chocolatier

Această marcă de ciocolată, fondată de bucătarul Michael Antonorsi şi fratele său, poartă numele uneia dintre cele mai cunoscute soiuri de cacao din Venezuela, unde familia sa deţine o ferma mică. Michael şi Richard Antonorsi provin dintr-o familie de cultivatori de cacao şi pentru ei a fost un lucru absolut normal să preia afacerea familiei. După ce s-au mutat în California, cei doi fraţi au lansat Chuao Chocolatier în 2002, care poartă numele regiunii ce produce cea mai faimoasă ciocolată din ţara lor natală. Când gustaţi ciocolata Chuao, gustaţi ciocolată adevărată. Chuao Chocolatier se mândreşte cu crearea de produse artizanale care amestecă cacao din Venezuela cu condimente unice şi alte ingrediente naturale. Astăzi, Antonorsi continuă să creeze ciocolată specială cu arome de sare marină sau caramel. O cutie de ciocolată poate costa aproximativ 79 de euro pentru 500 gr.

Pierre Marcolini

Acest bucătar-şef a primit de multe ori titlul de cel mai bun bucătar de patiserie din lume. Este un artist, nu numai în ceea ce priveşte combinarea celor mai bune ciocolate, dar creaţiile sale sunt o încântare pentru ochi. Cutiile asortate au devenit un cadou excelent, iar 450 de grame de ciocolată poate costa 102 euro. Ca mulţi artizani, Pierre Marcolini conduce o afacere pas cu pas, controlând fiecare etapă a procesului de producţie, introducând diferenţe subtile în fiecare sortiment care iese pe uşa magazinului şi ajunge în mâinile clienţilor mulţumiţi. Spre deosebire de unii ciocolatieri care deţin o linie destul de mică de produse, Marcolini consideră că fiecare client are propriul gust unic şi oferă una dintre cele mai variate palete de gusturi de pe piaţa de lux a zilelor noastre.

Delafee

Această companie elveţiană este cunoscută pentru utilizarea ciocolatei premium pe care o apoi o împachetează în foi subţiri de aur de 24 carate comestibil, aplicate manual. Fără îndoială, un lux hedonist creat de producători de ciocolată specială, pe care foarte puţini îl pot încerca. O cutie de ciocolată poate costa aproape 500 de euro.

Chopologia lui Franz Knipschildt

Înfiinţată în 1999, preţurile lui Knipschildt sunt de altă natură. 450 de grame din cea mai bună ciocolată pot costa 2.400 de euro. Produse într-un mod tradiţional cu cea mai bună materie primă, ciocolatele sale sunt cele mai selecte şi mai costisitoare din lume. Bomboana este realizata manual, din ulei de trufe amestecat cu cacao tip Valhrona Ganache, produsul finit fiind şi el pudrat cu cacao fină. O bomboană costă 250$, iar 500 de grame din acest sortiment costă 3000$. Ar trebui remarcate cele mai faimoase creaţii, trufe din ciocolată Madelaine, care pot fi achiziţionate numai la cerere şi al căror preţ-pe unitate este de 190 de euro. Chocopologia este mai mult decât o fabrică de ciocolată din Connecticut, este o cafenea modernă în stil european, care serveşte gustări de la 07:00 dimineaţa şi până la miezul nopţii, inclusiv specialităţi de cafea şi ceaiuri. Acestea sunt considerate cele mai bune bomboane de ciocolată din Statele Unite.

Bomboanele de ciocolată cu aur, argint şi diamante - 1.250$ o cutie

O cutie de bomboane din colecţia The Royal Collection conţine 12 bomboane - 4 îmbrăcate în foiţă de aur, 4 în foiţă de argint si 4 decorate cu diamante. Textura bomboanei în sine este una extrem de fină, datorită tipului de cacao Ganache dar şi a aurului sau argintului conţinut. Bomboanele sunt absolut sigure şi certificate prin standarde culinare internaţionale.

Mini bomboane de la Michel Cluizel - 900$ pentru o cutie

Casa de dulciuri franţuzească Michel Cluizel este cunoscută în toată lumea pentru ciocolata asortată şi gustul care se distinge uşor. Au stabilit clar cele 10 plantaţii de cacao care vor servi realizării bomboanelor - Java, Ghana, Ecuador, Madagascar, Venezuela. Cutia contine 25 de rânduri, fiecare rând având un sortiment diferit, şi fiecare sortiment cu câte 16 mini bomboane. Toate bomboanele conţin vanilie de Bourbon şi cacao, între 33 si 99%.