Înregistrare video arată că poliţistul din Cleveland a împuşcat băiatul de 12 ani imediat ce a ajuns în zonă



Tamir Rice, băiatul de 12 ani împuscat mortal de un poliţist din Cleveland.
Tamir Rice, băiatul de 12 ani împuscat mortal de un poliţist din Cleveland. (Captură Video)

Poliţia din Cleveland a făcut publică o înregistrare video care arată că un băiat de 12 ani, care se plimba cu un pistol cu bile, a fost împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie începător la doar câteva secunde după ce acesta a sosit la faţa locului.

Înregistrarea fără sonor realizată de o cameră de supraveghere video şi care durează aproximativ opt minute îl arată pe băiat, Tamir Rice, îndreptând arma spre un trecător, o învârte pe deget ca în filme şi o pune la talie în timp ce merge pe un trotuar în apropierea unui parc înzăpezit.

Persoana care a sunat la 911 se afla într-un chioşc din apropiere şi a spus poliţiei de mai multe ori că arma probabil este de jucărie, dar dispecerul nu a transmis această informaţie ofiţerilor de pe teren care au preluat apelul. Dispecerul a spus doar că este vorba de o armă, aşa cum arată înregistrările poliţiei.

Apelantul a plecat în cele din urmă şi Tamir s-a aşezat în chioşc înainte ca ofiţerii Timothy Loehman, în vârstă de 26 de ani, şi Frank Garmback, de 46 de ani, au apărut într-o maşină de poliţie.

Şeful adjunct al poliţiei Ed Tomba a declarat că ofiţerul Loehman, aflat în cadrul forţei doar din luna martie, l-a somat pe Tamir să ridice mâinile sus în timp ce maşina se apropia de chioşc.

De asemenea, poliţia a încercuit cu roşu o porţiune din materialul video în care se vedea cum Tamir îşi duce mâna spre şold. Ieşit din maşină, ofiţerul Loehman l-a împuşcat pe băiat de la o distanţă de câţiva metri imediat ce a văzut mişcarea băiatului, afirmând că el a crezut că băiatul vrea să scoată aşa zisa armă.

Oficialii poliţiei au declarat că cei doi ofiţeri nu şi-au putut da seama în acele câteva clipe că arma nu este reală.

Şeful poliţiei, Calvin Williams, a declarat că familia lui Tamir Rice a văzut înregistrarea video şi a cerut publicarea acesteia. “Este un băiat de 12 ani. Dorim ca oamenii să vadă acest material video ţinând cont de acest lucru”, a spus el.

Cei doi poliţişti implicaţi au fost interogaţi şi suspendaţi din funcţie şi un mare juriu din statul Ohio va decide dacă Loehman va fi acuzat de uciderea lui Tamir.

De această dată, misiunea marelui juriu este mai dificilă ţinând cont de protestele şi violenţele care au cuprins peste 170 de oraşe americane în urma deciziei marelui juriu din Missouri de a nu-l judeca pe poliţistul alb care a împuşcat mortal un alt tânăr de culoare în 9 august în oraşul Ferguson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe