Instanţa a dat verdictul în cazul lui Ionuţ Anghel, băiatul ucis de câini

Câini comunitari
Câini comunitari (Epoch Times România)

Judecătoria Sectorului 2 a dat vineri verdictul în cazul morţii lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani ucis de câini în apropierea Parcului Tei.

ADP sector 2, firma care deţine terenul pe care a fost ucis Ionuţ, Sc. Tei Rezidenţial SRL şi administratorul firmei, Constantin Ciorăscu au fost găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi trebuie să plătească acum o amendă penală de 300.000 de lei fiecare. Mai mult, Constantin Ciorăscu a primit şi trei ani de închisoare cu suspendare, potrivit Mediafax.

De asemenea, instanţa a decis că instituţia publică, firma şi administratorul vor trebui să le plătească şi daune morale de 2,4 milioane de euro membrilor familiei lui Ionuţ Anghel. Fiecare dintre părinţi va primi 600.000 euro, în timp ce fratele băiatului ucis de câini va primi 1,2 milioane de euro.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată.

Avocatul familiei Anghel, Virgilică Papuc, a declarat pentru postul B1 TV, că decizia este una foarte bună şi că va discuta cu familia dacă se va face recurs sau nu.

"E o decizie corectă, satisfăcătoare la acest moment. Mulţumim magistraţilor că au făcut ceea ce trebuie. Vom discuta cu părinţii în privinţa unei căi de atac dacă va fi cazul. Li s-a făcut dreptate şi e cel mai important lucru. E o sentinţă pozitivă care ne mulţumeşte la acest moment. Vrem să o facem definitivă", a declarat avocatul.

Ionuţ Anghel a murit la 2 septembrie, după ce ar fi fost atacat de câini, în apropierea Parcului Tei, iar fratele său, în vârstă de şase ani, a fost muşcat de picior, dar a reuşit să scape şi să-şi anunţe bunica.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne