Instanţa Supremă a decis: Deputatul PNL, Mircea Roşca, rămâne după gratii

(photos.com)

Magistraţii Curţii Supreme au hotărât miercuri seară, în mod definitiv, arestarea deputatului PNL Mircea Roşca, cercetat pentru fapte de corupţie, după ce a fost denunţat de un om de afaceri din Comarnic, informează Mediafax.

Camera Deputaţilor i-a ridicat anterior imunitatea parlamentarului, încuviinţând cererile de percheziţie, reţinere şi arestare, în cazul său, astfel că pe 19 noiembrie Roşca era reţinut, iar ziua următoare era plasat în arestul IPJ Prahova. Liberalul a contestat decizia luată de Curtea Supremă la aceeaşi instanţă, însă judecătorii nu au dar o decizie favorabilă.

Deputatul este cercetat de procurorii DNA pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. În 2011, când era vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Prahova a PNL, Mircea Roşca "a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma denunţătorului", potrivit DNA.

În perioada 2011-2014, acelaşi Mircea Roşca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova în vederea atribuirii către societăţile deţinute de vărul său, omul de afaceri Adrian Rotilă, a unor contracte de achiziţii publice. În schimbul "intervenţiilor" sale, Roşca ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 de lei, construcţii în valoare de 35.418,39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8.