Instituţiile financiare chineze distrug dosare secrete

O punere în scenă a recoltării de organe de la practicanţii Falun Gong de către regimului comunist din China, la o adunare publică.
O punere în scenă a recoltării de organe de la practicanţii Falun Gong de către regimului comunist din China, la o adunare publică. (Clearwisdom.net)

Liderii Partidului Comunist Chinez (PCC) au ordonat recent instituţiilor financiare să distrugă numeroase fişiere secrete referitoare la persecuţia împotriva Falun Gong, în efortul de a elimina dovezile înainte ca persecuţia ce durează de 13 ani să fie expusă. O astfel de distrugere pe scară largă a fişierelor secrete este o situaţie istorică rară.

O persoană anonimă din industria financiară chineză a declarat recent unui reporter al Kanzhongguo.com că PCC a ordonat ca toate fişierele secrete (inclusiv cele Top Secret, secrete, confidenţiale şi informaţii interne), emise de Comitetul Central al PCC, să fie eliminate. Instituţiile financiare de la fiecare nivel trebuie să raporteze cu privire la starea operaţiunilor de 'curăţare'.

Raportul de pe 12 iunie 2012 al Kanzhongguo.com vorbeşte despre două dosare secrete ale PCC. Un dosar din data de 23 februarie 2009 şi intitulat "Discursul din timpul întâlnirii de lucru a CAPL din toate oraşele" conţinea un discurs al secretarului CAPL din Hulunbeir, Mongolia Interioară, Zhao Xi, care a spus: Trebuie să fie extrem de pregătiţi de la începutul până la sfârşitul anului, urmând politica de "gestionare regională," pentru ca membrii Falun Gong să nu aibă unde se ascunde. Trebuie să efectuăm această sarcină ca pe o misiune politică serioasă."

Expertul pe probleme chineze şi comentatorul social Zhao Wen a declarat pentru The Epoch Times că s-a zvonit pe internet că premierul PCC, Wen Jiabao, doreşte să reabiliteze Falun Gong şi masacrul din Piaţa Tiananmen de pe 4 iunie 1989. Cu toate acestea, pentru a şterge numele şi a restabili reputaţia Falun Gong, cei implicaţi în persecuţie trebuie să răspundă juridic şi să fie judecaţi de instanţele de judecată. Cei responsabili de persecuţie sunt foarte sensibili la ceea ce ar putea veni, aşa că vor să distrugă toate dovezile crimelor lor pentru a se salva.

Totuşi această epurare masivă de informaţii referitoare la persecuţia împotriva Falun Gong nu poate salva autorii de la a fi expuşi. Rapoartele anterioare au relevat deja conţinutul unor documente secrete.

Chen Yonglin, fostul diplomat chinez de la Consulatul Chinez din Sydney, Australia, a expus un fişier secret intitulat, "Caietul de sarcini al echipei diplomatice speciale anti-Falun Gong", care a fost creat pentru prima dată de Consulatul PCC din Sydney pe 7 februarie 2001.

Acest fişier secret conţine calomnii ale PCC împotriva Falun Gong şi instruieşte consulatul să însceneze anumite situaţii împotriva Falun Gong. În acelaşi timp, caietul instruieşte consulatul să sprijine asociaţiile studenţeşti din China şi grupurile chineze pro PCC în difuzarea de propagandă anti-Falun Gong în comunităţile chineze din străinătate.

În 2006, ziarul The Epoch Times a raportat un caz din oraşul Macheng, din provincia chineză centrală Hubei, în care Oficiul 610 – unitate de poliţie extrajudiciară creată special pentru persecutarea practicanţilor Falun Gong – a solicitat în mod clar ca patru documente referitoare la persecuţia împotriva Falun Gong să fie distruse. Două dintre aceste documente sunt intitulate "Implementarea atentă a comentariilor suplimentare referitoare la practicanţii Falun Gong" şi "Informarea cu privire la activităţile Falun Gong din străinătate".

Într-un alt fişier secret din 2010, intitulat "Garda împotriva perturbării World Expo din Shanghai de către organizaţia Falun Gong", PCC s-a folosit de World Expo pentru a calomnia, persecuta şi aresta practicanţii Falun Gong din zona din jurul oraşului Shanghai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie