Internaţionalul Eric Abidal şi-a anunţat retragerea din activitatea de jucător

Eric Abidal. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Eric Abidal. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)

Eric Abidal, fundaşul lui Olympiakos Pireu, fost component al naţionalei Franţei, şi-a anunţat vineri retragerea din activitatea de jucător, "din motive personale", informează EFE şi revista France Football.

Aflat la Atena, jucătorul lui Olympiakos a evocat "motive personale" pentru a justifica decizia de a rupe contractul ce-l leagă de campioana Greciei. "Sportivul de înalt nivel este singurul care ştie când trebuie să-şi încheie cariera", a spus Abidal, care a jucat în Franţa la Lille, Lyon şi Monaco, iar în Spania la Barcelona (2007-2013), cu care a câştigat de două ori Liga Campionilor.

Lui Abidal i-a fost descoperită o tumoare la ficat în martie 2011, iar anul următor a fost supus unui transplant. El a revenit pe gazon în primăvara lui 2013, însă Barca nu i-a mai prelungit contractul. Fundaşul francez a evoluat în sezonul trecut la AS Monaco, iar în vară s-a transferat la Olympiakos, echipa care a încheiat recent pe locul 3 grupa sa din Liga Campionilor, urmând să joace în Europa League.

"Ţinând cont de parcursul meu, pe care toată lumea îl cunoaşte, cred că lumea va înţelege", a afirmat Abidal, care are 35 de ani şi 67 de selecţii pentru echipa Franţei.

"Ţin să le mulţumesc tuturor oamenilor de la club (Olympiakos — n. red.) pentru încrederea mi-au acordat-o în ultimele luni. Sunt mândru că am scris un mic rând în istoria lui Olympiakos fiindcă acest club va rămâne întotdeauna unul mare, deşi noi n-am reuşit un parcurs bun în Liga Campionilor.

Ţin de asemenea să le mulţumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut în cariera mea, tuturor staff-urilor medicale care mi-au tratat accidentările, începând din copilărie, şi tuturor echipelor cu care am împărtăşit momente extraordinare. (...) Astăzi e momentul să întorc pagina şi să încerc să scriu un nou capitol", a adăugat francezul.

La câteva zile după retragerea lui Thierry Henry, care va deveni consultant TV, Abidal a evocat viitorul său, care pare totuşi mai incert decât al fostului său coleg de naţională.

"Am avut solicitări de la Barca, a spus Abidal, referindu-se la zvonurile că va deveni unul dintre responsabilii clubului blaugrana. Nu am primit însă o ofertă de contract. E aceeaşi situaţie cu Olympiakos. Viitorul meu va fi aproape de Olympiakos. Când? Nu ştiu, dar e un lucru pe care-l doresc".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport