Internauţii examinează fotografiile din procesul lui Bo Xilai ( Poze)

În cele mai multe fotografii ale lui Bo Xilai, pe când era un oficial,  el părea mult mai înalt decât cei din jurul lui. În sala de judecată,  inculpatul Bo este flancat de doi gardieni. De notat statura înaltă a  gardienilor faţă de Bo. Gardienii sunt atent selectaţi pentru a crea o  impresie publică
În cele mai multe fotografii ale lui Bo Xilai, pe când era un oficial, el părea mult mai înalt decât cei din jurul lui. În sala de judecată, inculpatul Bo este flancat de doi gardieni. De notat statura înaltă a gardienilor faţă de Bo. Gardienii sunt atent selectaţi pentru a crea o impresie publică (Contul Weibo al Tribunalului din Jinan)

În prima zi a procesului său, la 22 august, în Jinan, China, politicianul chinez căzut în dizgraţie, Bo Xilai, şi-a retractat confesiunea luării de mită şi şi-a profesat nevinovăţia. Apoi, i-a chestionat personal pe martori cu întrebări artizanate cu mare atenţie.

Prezenţa reporterilor nu a fost permisă în sala de judecată, dar pe contul Weibo al Tribunalului (platforma Twitter a Chinei) au fost făcute publice fotografii din timpul procesului. Internauţii au examinat cu atenţie imaginile şi le-au analizat semnificaţia.

În cele mai multe dintre fotografiile lui Bo Xilai, pe când era un oficial, el părea mult mai înalt decât bărbaţii din jurul lui. În sala de judecată, Bo este flancat de doi gardieni care sunt mult mai înalţi decât el, şi au fost, probabil, atent selectaţi pentru a crea impresia de putere a statului.

În timpul procesului, Bo se uită la judecător cu o grimasă pe faţă, în timp ce stă picior peste picior, indicând ostentativ postura oficialilor chinezi.

La proces au participat cinci membri ai familiei lui Bo Xilai.

În timpul procesului său, Bo Xilai a făcut un gest cu mâna stângă, extinzând trei degete. Gestul a provocat speculaţii pe scară largă şi a fost parodiat în China continentală. Unii internauţi spun că gestul înseamnă că el este OK. Unii spun că aceasta înseamnă că va reveni (indicaţie a unui idiom chinez "Dong Shan Zhai Qi"). Alţii au speculat că acesta a fost un gest profan adresat instanţei de judecată.

Partidul Comunist Chinez (PCC) foloseşte procesul împotriva lui Bo, fost membru al biroului politic al Partidului Comunist şi lider de partid al oraşului Chongqing, pentru a pune capăt unui imens scandal politic din interiorul PCC.

Aparent, Bo Xilai, fostul membru al Biroului Politic, este vinovat doar de "luare de mită, corupţie şi abuz de putere", astfel cum se afirmă în rechizitoriul său. Dar editorialele din ziarele purtătoare de cuvânt ale Partidului fac aluzie la faptul că Bo este vinovat de fapte mult mai grave, şi anume: deviere politică şi tentativă de uzurpare a puterii conducerii centrale.

Surse bine plasate din interiorul Chinei au declarat pentru Epoch Times, că Bo a făcut parte dintr-o conspiraţie împreună cu fostul lider al regimului, Jiang Zemin, şi fostul ţar al securităţii, Zhou Yongkang, plănuind efectiv să uzurpeze puterea lui Xi Jinping, în prezent şeful PCC.

Cei trei s-au unit pentru a dobândi controlul asupra Partidului din cauza implicării lor comune în persecuţia împotriva Falun Gong şi recoltarea de organe de la practicanţi Falun Gong, au afirmat sursele pentru Epoch Times. Mâna dreaptă a lui Bo Xilai, Wang Lijun, a recunoscut că "a dirijat mii de transplanturi de organe la faţa locului", ceea ce conduce experţii să suspecteze, pe baza unei serii de factori conjuncturali, că multe dintre victime au fost cel mai probabil practicanţi Falun Gong.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe