Intruziune ”inacceptabilă” la Casa Albă

White House (Casa Albă), Washington.
White House (Casa Albă), Washington. (ro.wikipedia.org)

Un bărbat a sărit gardul la reşedinţa de la Casa Albă şi a ajuns până la uşa din faţă a sediului executiv înainte să fie reţinut, vineri, la scurt timp după plecarea preşedintelui american Barack Obama, provocând evacuarea persoanelor care se aflau în complex, relatează Reuters.

Omar Gonzales, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Texas, a fost prins în curtea Casei Albe de agenţii de securitate. Acesta a ajuns până la North Portico, una din principalele intrări ale clădirii, şi era neînarmat.

Ţinând cont că structurile sunt bine păzite de ofiţerii Serviciilor Secrete cât şi de lunetişti, faptul că bărbatul a ajuns atât de departe în interiorul complexului este considerat neobişnuit. Gonzales a fost arestat şi transportat la un spital din vecinătate pentru evaluări.

”Serviciul Secret va evalua răspunsul pentru a se asigura că s-a urmărit protocolul potrivit„, a declarat Ed Donovan, un purtătorul de cuvânt al securităţii.

Faptul că Gonzales a ajuns până la uşa din faţă a clădirii principale ”nu este acceptabil pentru noi şi va fi evaluat îndeaproape”, a adăugat Donovan.

Obama şi fiicele sale au părăsit Casa Albă cu puţin timp înaintea incidentului, plecând către reşedinţa prezidenţială din Maryland. Michelle Obama plecase în Maryland înaintea celor trei.

Ofiţerii Serviciilor Secrete Armate au pătruns prin zona Aripii de Vest a Casei Albe în timpul intruziunii şi au ordonat jurnaliştilor şi personalului să evacueze perimetrul.

Membrii personalului şi jurnaliştii au fost lăsaţi să intre în clădire la scurt timp după incident, dar partea de nord-vest a clădiri a fost închisă timp de mai multe ore.

Materialul video arată că bărbatul fugea pe peluza Casei Albe către reşedinţa prezidenţială.

Incidentul este ultimul dintr-o serie de cazuri recente în care mai mulţi indivizi au reuşit să treacă de porţile Casei Albei, determinând închiderea temporară a acesteia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe