Inundaţii abundente lovesc Indonezia. Zeci de morţi şi răniţi

Inundaţii în Sentani, provincia indoneziană Papua, 16 martie 2019
Inundaţii în Sentani, provincia indoneziană Papua, 16 martie 2019 (Screenshot)

Inundaţiile şi alunecările de teren din provincia indoneziană Papua au provocat moartea a cel puţin 50 de persoane şi rănirea altor aproximativ 59, au declarat duminică oficiali locali, potrivit Deutsche Welle.

Inundaţiile au fost cauzate de ploile torenţiale, care au lovit capitala provincială Jayapura începând de sâmbătă.

Ca urmare a inundaţiilor şi a alunecărilor de teren au fost distruse peste 150 de locuinţe în regiunea Sentani, în apropiere de Jayapura, a declarat Sutopo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Diminuarea Dezastrelor Naţionale.

El a precizat că nouă sate de lângă Jayapura au fost inundate şi cel puţin două clădiri s-au prăbuşit.

“Apele s-au retras acum, lăsând noroi, buşteni şi alte materiale transportate de ape”, a susţinut Nugroho într-o declaraţie, adăugând că numărul morţilor probabil va creşte pe măsură ce echipele de căutare şi salvare vor cerceta şi celelalte zone afectate.

Peste 4.000 de persoane locuiesc acum în adăposturi temporare, iar autorităţile, Crucea Roşie şi voluntarii îi ajută pe cei care s-au refugiat din calea apelor.

Papua este cea mai estică provincie a Indoneziei şi împrte o insulă cu statul Papua Noua Guinee.

Inundaţiile sunt destul de comune în sezonul ploios în Indonezia, care durează între luna octombrie şi luna aprilie. În ianuarie, din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren şi-au pierdut viaţa cel puţin 70 de persoane pe Insula Sulawesi. De asemenea, inundaţiile severe declanşate de ploi în provincia Java de Vest la începutul acestei luni au forţat sute de persoane să îşi părăsească locuinţele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură