Inundaţii în Mehedinţi: O persoană decedată şi două dispărute. 900 gospodării inundate. Trafic rutier perturbat

Inundaţii
Inundaţii (Epoch Times România)

Inundaţiile care au lovit judeţul Mehedinţi după ploile torenţiale recente s-au soldat cu victime. Un bărbat de 54 de ani şi o femeie de 70 de ani din comuna Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, sunt daţi dispăruţi, luni, în urma viiturilor din ultimele ore.

900 de gospodării au fost inundate, iar pompierii nu au putut interveni din cauza ploii puternice, informează Mediafax.

Municipiul Orşova este, de asemenea, afectat de inundaţii, au precizat autorităţile.

Luni, un bărbat a murit deoarece autoturismul în care se afla a fost surprins de o alunecare de teren la ieşirea din Orşova, în zona Graţca, pe malul Dunării. Intervenţia pompierilor s-a desfăşurat cu dificultate din cauza terenului mâlos.

Totodată, 20 de localnici şi turişti, printre care copii şi femei însărcinate au fost salvaţi de două ambarcaţiuni ale Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care supraveghează de pe Dunăre zona Graţca, unde s-a produs alunecarea de teren.

Perturbarea traficului feroviar

CFR Călători informează că datorită spălării terasamentului liniei de cale ferată dintre localităţile Topleţ şi Valea Cernei (secţia Băile Herculane - Orşova) din cauza inundaţiilor din zonă, circulaţia feroviară pe această rută este întreruptă temporar din jurul orei 13:35.

Următoarele trenuri Regio nu vor mai circula astăzi: R 9553 Orşova – Iablaniţia – Timişoara Nord, nu va circula pe distanţa Orşova – Iablaniţia; R 9554 Caransebeş –Iablaniţa – Orşova, nu va circula pe distanţa Iablaniţa – Orşova; R 11006 Timişoara Nord – Băile Herculane – Drobeta Turnu Severin, nu va circula pe distanţa Băile Herculane – Drobeta Turnu Severin; R 11007 Drobeta Turnu Severin – Timişoara Nord, nu va circula pe întreaga distanţă.

Următoarle trenuri interregio vor circula pe rută deviată şi vor ajunge la destinaţii cu întârzier: IR 1691 Bucureşti Nord –Filiaşi – Lugoj – Timişoara Nord va circula pe ruta deviată: Filiaşi – Târgu JiuIlia – Lugoj; IR 73-2 Budapesta – Timişoara Nord – Lugoj – Filiaşi – Bucureşti Nord va circula pe ruta deviată: Lugoj – Ilia Târgu Jiu – Filiaşi.

Ca urmare a atenţionării meteorologice Cod Galben de averse emisă de meteorologi pentru judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj şi avertizările de Cod Galben şi Portocaliu pentru aceeaşi zonă emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, CFR Călători informează că este posibil să apară şi alte modificări sau perturbări în circulaţia trenurilor.