Invazie de lăcuste în Madagascar [video]

Roiuri de lăcuste invadează capitala Madagascarului, Antananarivo, 2 august 2014
Roiuri de lăcuste invadează capitala Madagascarului, Antananarivo, 2 august 2014 (RIJASOLO/AFP/Getty Images)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Miliarde de lăcuste au invadat, joi, capitala Madagascarului, Antananarivo, determinând localnicii şi turiştii să publice fotografii cu invazia de insecte, în timp ce experţii sunt îngrijoraţi în privinţa consecinţelor pe care invazia le va lăsa asupra rezervei de grâne a ţării.

În ultimii cinci ani, valurile de lăcuste gigantice au măturat frecvent naţiunea insulară de pe coasta sud-estică a Africii, devastând recoltele în numai câteva ore.

Organizaţia pentru Mâncare şi Agricultură a Naţiunilor Unite a estimat că epidemia de lăcuste continuă din Madagascar a ameninţat vieţile a 13 milioane de oameni, dintre care nouă milioane de persoane trăiesc din agricultură.

Anul trecut, agenţia ONU a lansat un program de urgenţă de trei ani încercând să controleze epidemia de lăcuste prin campanii aeriene (pulverizare insecticid) menite să protejeze recoltele. Din cei 44 de milioane de dolari în donaţii, solicitaţi pentru finanţarea programului, până acum s-au strâns 28,2 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că gaura din finanţare depăşeşte suma de 15 milioane de dolari necesară pentru a implementa alte două campanii, în 2014/2015 şi 2015/2016.

De la începerea operaţiunilor de stropire, în noiembrie 2013, populaţiile de lăcuste de pe cele 1,2 milioane de hectare de pământ ale ţării au fost controlate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe