Investigator FBI ce a condus cazul emailurilor lui Clinton demisionează brusc din echipa lui Robert Mueller

După ce a fost numit în echipa Consilierului Special Robert Mueller cu doar o lună în urmă, Peter Strzok, agentul FBI care a monitorizat investigaţia asupra serverului privat de email al lui Hillary Clinton, a decis acum să se retragă, potrivit ABC.
Robert Mueller, fost al director FBI.
Robert Mueller, fost al director FBI. (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Unul dintre principalii investigatori ai FBI, convocat de consilierul special Robert Mueller cu doar câteva săptămâni în urmă pentru a ajuta ancheta privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, a părăsit echipa lui Muller.

Recenta demisie a veteranului FBI Peter Strzok este primul obstacol cunoscut în ancheta secretă care, conform tuturor rapoartelor publice, merge înainte cu viteză maximă.

Nu este clar de ce Strzok s-a retras din echipa lui Mueller, formată din aproximativ două duzini de avocaţi, investigatori şi personal administrativ. Dar, Strzok, care a petrecut mult timp din carieră în sectorul juridic lucrând la cazuri legate de contraspionaj, lucrează acum la divizia de resurse umane a FBI.

După cum a precizat The Daily Caller luna trecută, atunci când a fost angajat Strzok în echipa lui Mueller, Strzok este acelaşi agent FBI care a intervievat-o pe Hillary Clinton cu doar 3 zile înainte ca aceasta să fie achitată de fostul director al biroului, James Comey, de toate acuzaţiile formulate împotriva sa, acuzaţii precum gestionarea eronată a informaţiilor secrete găsite pe serverul ei privat.

Mueller l-a ales pe agentul FBI care a monitorizat investigaţia asupra emailurilor lui Clinton pentru a lucra la controversata investigaţie asupra posibilelor conexiuni ilegale între campania lui Donald Trump şi guvernul rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe