Investitorii îi dau replica lui Dragnea: Ceea ce li se pune în cârcă este, de fapt, rezultatul legislaţiei adoptate

Discursul politic care pune ceea ce se întâmplă negativ în economie doar în seama unor actori din piaţă, ale căror opinii au fost ignorate în perioada de consultare publică, nu face decât să deterioreze încrederea mediului de afaceri în România, atrag atenţia investitorii străini.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Acuzaţi de Liviu Dragnea că au crescut preţurile după ce au văzut că PSD a mărit salariile, ceea ce, coroborat şi cu acţiunile altor instituţii/persoane, ar fi dus la creşterea inflaţiei, investitorii străini din România îi dau o replică dură acestuia.

Astfel, reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străin (FIC) atrag atenţia că cele mai multe dintre efectele economice negative reclamate recent de politicieni sunt rezultatul legislaţiei adoptate fără o fundamentare economică şi reamintesc că atât organizaţia lor cât şi întreg mediul de afaceri au recomandat constant realizarea unor astfel de studii, recomandările şi opiniile lor fiind, însă, ignorate.

"Discursul politic care pune efectele nedorite doar în seama unor actori din piaţă, ale căror opinii au fost ignorate în perioada de consultare publică, nu face decât să deterioreze încrederea mediului de afaceri în România”, susţine FIC, într-un comunicat de presă citat de News.ro, exprimându-şi în continuare deschiderea da a contribui la realizarea studiilor necesare.

De asemenea, FIC reaminteşte liderului PSD că investiţiile masive anticipate de guvernanţi se vor materializa cu dificultate atâta vreme cât încrederea mediului de afaceri nu va fi recâştigată.

Procentul investitorilor străini care se aşteaptă la o scădere a afacerilor din România în următorul an era de 14% în martie 2018, faţă de 11,2% în martie 2017, conform celui mai recent indice de percepţie privind atractivitatea mediul de afaceri din România, realizat în rândul membrilor FIC.

Reamintim că vineri, în condiţiile în care inflaţia a atins niveluri record în România, ceea ce afectează simţitor puterea de cumpărare a românilor, Liviu Dragnea a susţinut că această creştere a inflaţiei este generată şi de „aceste companii cu capital străin” care au majorat preţurile când au observat că s-au mărit „veniturile românilor."

„Am constatat că aceste companii cu capital străin, când au văzut că veniturile românilor cresc, au zis hai să mărim şi noi preţurile”, a declarat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne