Investitorul care a oferit protestatarilor #rezist cazare gratuită în hostelurile sale, lăsat fără afaceri în Vama Veche

Tudor Maxim, afacerist care le-a oferit românilor ce veneau la protestele din Piaţa Victoriei cazare gratuită, s-a trezit că este dat afară din localul şi hostelul său din Vama Veche în care a investit zeci de mii de euro.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Afaceristul care a oferit cazare gratuită în hostelurile sale din Bucureşti cetăţenilor din provincie dornici să se alăture protestatelor anti OUG 13 din Piaţa Victoriei a fost gonit din Vama Veche, relatează Adevărul.

Luni, Tudor Maxim, s-a trezit că barul său, Pura Vida, şi hostelul amplasate pe aleea de pe plaja din Vama Veche sunt dezafectate după ce proprietarul spaţiului, un fost primar din Limanu, Valentin Vlădescu, a închiriat spaţiile unei alte persoane, asta în condiţiile în care contractul de închiriere al lui Maxim expira abia în 2019.

Revoltat, Maxim se declară hotărât să facă plângere penală, spunând că are contracte în regulă pe clădire şi pe teren. De asemenea, afaceristul, denunţă şi lipsa de reacţie a Poliţiei din Vama Veche.

„Avem un contract de închiriere încheiat în 2013 până la 31 decembrie 2019 pe clădire, iar pentru terenul din jur, care era în concesiune de la primărie, Vlădescu se angajase să obţină toate autorizaţiile de funcţionare. În 4 ani am plătit chirie 68.000 euro şi am investit alte zeci de mii de euro. Proprietarul a făcut peste contractele noastre un contract cu altă firmă, localnică, iar luni au început să ne distrugă munca, au spart barul, ne-au distrus magaziile, ne-au luat rulota. Nu suntem primii care o păţesc aşa cu el. Sunt infracţiuni de violare de domiciliu şi de distrugere, iar Poliţia nu vrea să vină să constate pentru că ambii sunt localnici. E dureros să vezi munca de ani de zile distrusă. Este un loc la care ţinem foarte mult, de aici a început totul, apoi ne-am extins în Bucureşti“, a declarat Maxim.

Valentin Vlădescu, fost primar în Limanu în perioada 1990-1996, din partea PSDR susţine că nu vede nicio legătură între partidul de guvernământ şi izgonirea investitorului Maxim, mai ales că el s-a retras din politică.

„Este un litigiu comercial între două persoane, ce importanţă are partidul? Eu i-am făcut lui Maxim plângere penală la Poliţia Mangalia. Nu a plătit două facturi de lumină şi de apă, veneau tot pe numele meu, deşi trebuia să le treacă pe firma lui.“, a susţinut fostul primar.

La rândul său, actualul primar PSD Daniel Georgescu din Limanu a declarat pentru „Adevărul“ că nu avea cunoştinţă despre conflictul de la Pura Vida, dar se va interesa de situaţia terenului pe care funcţiona terasa.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că Maxim a fost unul dintre cei ce au sprijinit protestele anti OUG 13 din Piaţa Victoriei în perioada lor de debut. Astfel, afaceristul a oferit cazare gratuită, ceai şi biscuiţi celor ce doreau să vină din provincie pentru a sprijini lupta paşnică din Stradă pentru abrogarea ordonanţei.

Mai amintim că cei care au ridicat drone deasupra protestelor din Piaţa Victoriei au fost chemaţi la poliţie iar proprietarul apartamentului de unde se proiectau mesaje luminoase pe clădirile din zona la fel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne