Ioan Oltean s-a retras din funcţiile deţinute în PNL

Acuzat că a luat mită 600.000 pentru a interveni pe lângă şefa ARNRP, Oltean s-a retras din funcţiile deţinute în PNL.
Declaraţii de presă, Ioan Oltean, la Parlamentul României
Declaraţii de presă, Ioan Oltean, la Parlamentul României (Epoch Times)

Vicepreşedintele PNL Ioan Oltean s-a retras din funcţiile deţinute în partid ca urmare a cererii DNA privind încuviinţarea arestării sale în dosarul despăgubirilor ANRP, a declarat vineri vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban pentru Mediafax.

Totodată, Orban a reiterat faptul că PNL va vota în favoarea cererilor DNA privind arestarea lui Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu şi a precizat că la nivelul Camerei Deputaţilor se va stabili o procedură accelerată pentru a se supune votului solicitările venite din partea Justiţiei.

"PNL rămâne consecvent şi va vota pentru încuviinţarea arestării celor doi deputaţi", a declarat Orban.

Reamintim că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat vineri pe procurorul general al P.Î.C.C.J pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Cătălin Teodorescu şi Ioan Oltean. Cei doi sunt în centrul unui nou dosar de corupţie vizează acordarea unor uriaşe despăgubiri ilegale de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Cătălin Florin Teodorescu trimis în judecată sub control judiciar şi în altă cauză este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Ioan Oltean de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne