Ioan Stanomir: Comisia de la Veneţia, regimul Dragnea şi deriva autocratică

Radiografia pe care o realizează raportul preliminar întocmit de Comisia de la Veneţia este în măsură să ofere elementele pentru estimarea gravităţii prejudiciului pe care noile legi ale justiţiei adoptate de Parlament îl generează, a remarcat profesorul Ioan Stanomir, care s-a arătat îngrijorat de soarta ţării sub conducerea regimului Dragnea.
Ioan Stanomir
Ioan Stanomir (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Raportul preliminar al "Comisiei de la Veneţia" confirmă ceea ce criticii interni şi externi ai regimului Dragnea au afirmat, constant: legiferarea în materia organizării puterii judecătoreşti şi a magistraturii nu are altă menire decât aceea de a întări controlul politic asupra acestei ramuri a guvernământului, oferind majorităţii parlamentare şi ministrului care o serveşte posibilităţi de ingerinţă şi instrumente de subordonare, a atras atenţia, într-un articol publicat în marginaliaetc.ro, politologul Ioan Stanomir.

"Pentru cei care sunt coloana vertebrală a acestei noi ordini politice din România, analiza “Comisiei de la Veneţia” va reprezenta, în mod previzibil, un amestec în afacerile interne ale unui stat suveran. Deriva autocratică de la Bucureşti este acompaniată de regăsirea temelor clasice ale izolaţionismului ceauşist. Apartenenţa la Consiliul Europei sau la Uniunea Europeană nu pare a mai avea vreo semnificaţie în aceste zile, în România. (...)

Gravitatea mutilărilor întreprinse în lunile de guvernare PSD ALDE UDMR nu mai poate fi subestimată. Ignorarea, previzibilă, a Recomandărilor Comisiei poate fi un alt pas în direcţia reorientării României pe traiectoria autocraţiilor. Legiferarea devine, în regimul Dragnea, un instrument de lichidare al libertăţilor şi de eliminare a garanţiilor de echilibru constituţional. Identitatea euro-atlantică este pe cale de fi pusă în chestiune. Textul Raportului Preliminar este un semn al acestei derive care pare de neoprit."

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne