Iohannis a participat la aniversarea casei de avocatură fondată de un fost turnător şi securist

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Casei de Avocatură Muşat şi Asociaţii, care l-a reprezentat în procesul câştigat în faţa Agenţiei Naţionale de Integritate, relatează flux24.ro

Potrivit publicaţiei citate, casa de avocatură a fost fondată de Gheorghe Muşat, un fost ofiţer de Securitate şi turnător, a cărui soţie, Carmen Muşat, conduce revista Observator Cultural implicată în scrierea cărţilor lui Iohannis.

Ancheteonline.ro relatează că Gheorghe Muşat a fost timp de 13 ani ofiţer de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă şi devine avocat. În 1984, a fost arestat şi condamnat la închisoare pentru că le-a dezvăluit unor cunoştinţe că fusese securist.

Face 4 ani de detenţie la închisoarea Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, primind numele conspirativ de Miron. Acolo el întocmeşte 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnaţi politic, fiind eliberat condiţionat în 1988. Imediat după căderea regimului comunist înfiinţează una dintre cele mai importante case de avocatură din România.

Muşat a avut gradele de locotenent (1973) şi locotenent major (1975) în cadrul Securităţii Municipiului Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.