Iohannis: Acest PSD, de 30 de ani, e o piedică în dezvoltarea României. Ne-a dus pe toţi într-o stare de disperare

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, că anul acesta PSD-ul a înregistrat cel mai prost rezultat în primul tur de alegeri, din ultimii 30 de ani.

Despre partidul social-democraţilor, şeful statului a mai afirmat că a fost o piedică în dezvoltarea României timp de 30 de ani, iar în ultimii trei ani în care a guvernat, a reuşit să aducă românii la disperare.

„Acest PSD, de 30 de ani este o piedică în dezvoltarea României. Dar în ultimii trei ani, de când guvernează, au reuşit să ne ducă pe toţi într-o stare de aproape disperare. PSD-ul a guvernat cras împotriva românilor şi împotriva României. Au încercat să acapareze justiţia, sănătatea, toate sistemele publice. Au încercat să legifereze pentru hoţi şi au încercat să îşi înşurubeze pilele şi neamurile peste tot în instituţiile publice şi nu numai. Au atacat firmele private, au atacat tot ce a funcţionat în România. Dar românii le-au dat câteva lecţii pesediştilor”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a mai adăugat că, „suntem în curs de realizare a ceea ce am numit România normală”, iar primul pas semnificativ s-a făcut în 26 mai la alegerile europarlamentare şi la referendum.

„La referendum, împreună cu 6,5 milioane de români am spus 'STOP!' asaltului pesedist asupra justiţiei după care Parlamentul a spus 'STOP!' guvernării pesediste. Până şi Parlamentul nu i-a mai răbdat. Şi duminica trecută, românii au spus clar că nu mai vor PSD”, a conchis preşedintele Klaus Iohannis.