Iohannis: Atrag atenţia Guvernului să nu sacrifice viitorul nostru economic!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

​Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, luni, Guvernul, acuzând că mediul de afaceri românesc a primit din partea Executivului măsuri hazardate şi intempestive, fără consultare şi fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini şi lipsă de respect.

"Produsele digitale româneşti sunt competitive în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creşteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creşteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară naţională.

Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate şi încredere. Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate şi intempestive, fără consultare şi fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini şi lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc", a transmis preşedintele, în cadrul unui mesaj adresat participanţilor la evenimentul Innovation Labs 2019 - Demo Day.

Şeful statului a mai susţinut că digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid şi a acuzat că Guvernul nu a făcut nimic în această privinţă, deşi suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban şi cel rural.

"Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deşarte în anii următori, aşa cum România a simţit deja anularea creşterii economice, în anii de criză", a adăugat Iohannis.