Iohannis, despre ofensiva ANAF: Constat că există tendinţa de a lucra ca pendulul, dintr-o extremă în alta

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, referitor la recenta ofensivă a inspectorilor ANAF împotriva evaziunii fiscale, că "există tendinţa de a lucra ca pendulul, dintr-o extremă în alta".

"România e o ţară, în plină reformare, tot timpul facem o reformă, învăţământ, Fisc, ANAF, şi, din păcate, constat că există tendinţa de a lucra ca pendulul, dintr-o extremă în alta. Ba avem situaţii în care Fiscul nu se ocupă de aceste chestiuni, ba avem situaţii în care Fiscul se ocupă de detalii, dar care nu cred că merită foarte multă atenţie", a declarat Klaus Iohannis, citat de Realitatea.net.

Întrebat dacă i se pare că acesta este drumul corect de urmat în contextul în care inspectorii ANAF au aplicat o serie de sancţiuni drastice micilor companii, unele dinte ele chiar fiind închise pentru inadvertenţe contabile de câţiva lei, Iohannis a replicat:

"Este un pic dificil să comentez speţe foarte concrete, fără date foarte concrete. E bine să căutăm proceduri care încurajează investitorii să îşi ducă afacerea mai departe şi nu să găsim metode prin care să închidem firme. Asta la modul general. Particular, întrebaţi la ANAF dacă ei cred că o ţară fără firme poate să funcţioneze".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne