Iohannis îl primeşte luni, la Cotroceni, pe Prinţul Charles

Şeful statului va avea luni, la Cotroceni, o nouă întrevedere cu Prinţul de Wales, "un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume", cum îl descrie Iohannis pe Charles.
Prinţul Charles.
Prinţul Charles. (Dan Kitwood - WPA Pool / Getty Images)

Preşedintele Iohannis îl va primi, luni, la Palatul Cotroceni, pe prinţul Charles de Wales.

Aceasta nu este prima întâlnire a şefului statului cu Prinţul Charles, care vizitează destul de des România, acesta având, de altfel, proprietăţi în Transilvania.

Ultima întrevedere a Prinţului Charles cu preşedintele Iohannis a avut loc la finele lunii mai 2015. La momentul respectiv, Iohannis a apreciat implicarea Prinţului de Wales în menţinerea specificului comunităţilor transilvane şi încurajarea protejării mediului şi a biodiversităţii din zonă.

Una dintre temele de discuţie de atunci a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural şi istoric din întreaga Românie. Cu acest prilej, preşedintele României a subliniat că va acorda o importanţă deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradiţiilor istorice şi ocrotirii mediului înconjurător, informa, pe 1 iunie Administraţia Prezidenţială. În acest context, Prinţul de Wales a menţionat experienţa de succes a parcurilor naţionale din Regatul Unit şi a arătat disponibilitatea părţii britanice de a sprijini autorităţile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.

Într-un registru mai puţin oficial, preşedintele a comentat pe contul său de Facebook vizita prinţului Charles în modul următor:

"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles, un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său."