Iohannis l-a eliberat din funcţia de consilier pe George Scutaru

George Scutaru, deputat PNL
George Scutaru, deputat PNL (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcţie a consilierului prezidenţial pentru securitate naţională, George Scutaru, reiese dintr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Locul lui George Scutaru, fostul şef al PNL Buzău, va fi ocupat de Ion Oprişor, care deţinea funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT.

George Scutaru este absolvent al Facultăţii de Istorie din Bucureşti. În perioada 1995 - 1998, Scutaru a fost corespondent al PRO TV şi Mediafax la Moscova, după ce a devenit membru ApR şi consilier de imagine al lui Teodor Meleşcanu şi, potrivit jurnalistului Stelian Negrea, şi-a ascuns din CV că a fost asociat într-o firmă privată cu membri ai familiei fostului şef SIE.

Potrivit lui Negrea, din CV-ul lui Scutaru, postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, lipseşte numele firmei de media în care a lucrat în perioada 2001- 2004, respectiv Quick Monitoring Media - QMM SRL, firmă controlată de familia lui Teodor Meleşcanu.

În 2001 a devenit membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, şi în 2002 a fost numit preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău. În intervalul 2010-2014 a condus organizaţia judeţeană a PNL Buzău şi a obţinut trei mandate consecutive de deputat.

Un moment de tristă amintire din istoria lui George Scutaru a fost poziţia exprimată în septembrie 2007, când a declarat că ANI şi SRI nu îşi mai au rostul ca instituţii ale statului, după ce ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi alţi parlamentari PNL au intrat în atenţia procurorilor anticorupţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne