Iohannis nu se grăbeşte cu decizia în cazul Kovesi. "Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică"

Cei de la PSD avansează tot timpul scenarii şi ar fi extraordinar de bine dacă le-ar veni ideea să avanseze scenariul în care ei lucrează în interesul românilor, a remarcat ironic preşedintele Klaus Iohannis, în contextul discuţiilor despre eventuala sa suspendare din funcţie.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu a terminat încă de citit motivarea Curţii Constituţionale în cazul Kovesi, astfel că nu a luat încă o decizie.

"Şi această săptămână este dedicată cititului", a declarat Iohannis, întrebat dacă a luat o decizie în cazul şefei DNA.

Întrebat dacă are un orizont de timp în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, şeful statului a replicat: "Orizontul de timp tocmai vi l-am descris."

Presa a vrut să ştie dacă ţine cont şi de o eventuală suspendare din funcţie în decizia pe care o va lua, Iohannis a negat.

"Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică şi repet că nu mă preocupă această chestiune. Nu există niciun temei pentru suspendare, nu cred că se va face o suspendare şi, oricum ar fi, deciziile mele nu se iau în funcţie de această chestiune. Cei de la PSD avansează tot timpul scenarii şi ar fi extraordinar de bine dacă le-ar veni ideea să avanseze scenariul în care ei lucrează în interesul românilor şi al României", a subliniat Iohannis.

Întrebat dacă săptămâna cealaltă va da decizia în cazul Kovesi, având în vedere că a spus că săptămâna aceasta e dedicată cititului, preşedintele a răspuns în acelaşi stil ambiguu: "Asta vorbim săptămâna ce vine."

În acelaşi timp, şeful statului a afirmat că nu a discutat cu Kovesi pe această temă pentru că este o decizie pe care el trebuie să o ia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne