Iohannis: Parlamentarii trebuie să reprezinte un etalon moral. Cei cu dosare penale trebuie să iasă din viaţa publică

În opinia preşedintelui, persoanele cu dosare penale sau, şi mai rău, care au condamnări penale nu au ce căuta în Parlament.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a opinat marţi că o persoană cu dosar penal nu trebuie să fie în viaţa publică, căci în calitatea lor de aleşi ai poporului, parlamentarii trebuie să fie nişte etaloane morale.

Şeful statului a mai declarat că poate face o "paralelă cu parlamentarii penali" după ce i-a decorat, marţi, la Cotroceni, pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice. Astfel, Iohannis a dat exemplul halterofilului Gabriel Sîncrăian, care, deşi medaliat cu bronz la Rio, a lipsit de la ceremonie, asupra lui planând suspiciuni de dopaj. Sportivul urmează să fie primit şi el la Cotroceni în momentul în care situaţia lui se va clarifica, a explicat preşedintele, citat de hotnews.

"Putem să facem o paralelă cu parlamentarii penali. Sunt politicieni care se fac că nu înţeleg de ce o persoană care este urmărită, condamnată sau judecată penal. Nimeni nu este vinovat până nu este condamnat definitiv. Un politician, un parlamentar, este alesul poporului. El nu este doar un om care se duce în Parlament şi ridică mâna în numele partidului. Un parlamentar trebuie să reprezinte un etalon moral. O persoană care are dosar penal sau condamnare penală, cum să reprezinte un astfel de etalon? Atunci când este absolvit de vină, toată cinstea mea, până atunci trebuie să iasă din viaţa publică. Este nevoie de un timp până când toţi oamenii înţeleg de ce nu este bine să fie votat un om cu probleme penale, de ce este necesară această curăţenie. Pentru că acest mesaj să ajungă la toţi alegătorii, este nevoie de timp.", a adăugat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne