Iohannis promulgă Bugetul. Cere Guvernului: responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate!

Preşedintele Iohannis a promulgat bugetul "hiperoptimist" al PSD, pentru a da Guvernului Grindeanu posibilitatea să poată arăta cum va executa acest buget şi cum va îndeplini promisiunile în baza cărora social-democraţii au obţinut victoria în alegeri.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Şeful statului a anunţat, joi, că a promulgat Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale pe anul 2017, prilej cu care a lansat un apel către Guvern, cerând Executivului "trei lucruri": responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate.

"Aşa cum am promis la începutul săptămânii, am făcut o analiză a bugetului şi a bugetului de asigurări sociale. Această analiză aprofundată a confirmat tot ce am spus şi data trecută. Veniturile la buget sunt, aşa cum au spus unii, optimiste. Eu spun supraapreciate.

Cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă a bugetului se poate vedea, de exemplu, făcând o comparaţie între veniturile la bugetul general consolidat de anul trecut şi ce se prevede pentru anul acesta, unde se constată o creştere de 14%, fără să fie vreo explicaţie undeva cum se ajunge la această creştere fenomenală. 14% este foarte mult pentru bugetul general consolidat. De asemenea, se confirmă că există prevăzute credite de angajament într-o sumă nemaivăzută, de peste 50 de miliarde.

Totuşi, am decis astăzi, şi am şi făcut-o deja, am promulgat atât bugetul, cât şi bugetul asigurărilor sociale. Ţara are nevoie de buget şi Guvernul, care s-a angajat să execute acest buget, acum are posibilitatea să dovedească cum va face acest lucru.", a declarat Iohannis la Cotroceni.

Având în vedere temerile şi controversele legate de acest buget considerat populist, nerealist ba chiar toxic de opoziţie, Iohannis a cerut guvernului Grindeanu ca pe parcursul anului financiar în curs să dea dovadă de "responsabilitate, responsabilitate, responsabilitate."

"Pentru Guvern, am un mesaj simplu. În cursul acestui exerciţiu bugetar, pe care tocmai l-am promulgat, cer Guvernului trei lucruri: responsabilitate, responsabilitate şi responsabilitate.", a transmis preşedintele.

Anunţul promulgării a fost făcut după ce în această dimineaţă Grindeanu s-a plâns, la începutul şedinţei de Guvern, că nepromulgarea bugetului ar putea periclita realizarea programului de Guvernare al PSD, program care prevede o multitudine de măriri de salarii, pensii, burse, de gratuităţi etc. în condiţiile în care creşterea economică pe care este construit bugetul ar fi bazată, potrivit liberalului Florin Cîţu pe cifre false, furnizate de Comisia Naţională de Prognoză

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne