Iohannis: PSD e principala piedică în dezvoltarea României! Îmi doresc ca moţiunea să treacă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a participat, miercuri seara, la adunarea regională a PNL Bucureşti – Ilfov, alături de liderii organizaţiilor locale, pe care i-a lăudat pentru numărul mare de semnături strânse pentru candidatura sa la prezidenţiale. Totodată, şeful statului i-a asigurat pe liberali că vor câştiga împreună alegerile viitoare şi că, dacă moţiunea trece, ei vor fi cei în jurul cărora se va construi noul guvern.

"Vom câştiga împreună. (...) Împreună vom câştiga dar pentru asta e nevoie de multă implicare şi multă luptă iar voi, aici, în Bucureşti şi Ilfov, aţi început foarte bine, aţi strâns atâtea semnături cât alţii care se dau mari au strâns în toată ţara".

Preşedintele a mai vorbit despre reconstruirea ţării, susţinând că prima fază începe joi, după căderea Guvernului Dăncilă.

"Vreau să fiu foarte clar, să nu fie îndoială şi să nu capete glas cârcotaşii, e plin de ei peste tot. Eu îmi doresc foarte mult ca moţiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes. Acest guvern eşuat, acest guvern în derută trebuie să plece acasă iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziţie serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare", a declarat Iohannis.

Totodată, şeful statului a lansat un atac dur la PSD, susţinând că acesta este principala piedică în calea dezvoltării României.

"Cum am putut noi, românii, să ajungem în această situaţie extrem de neplăcută şi neaşteptată, cum am putut ajunge să fim conduşi de acest PSD deraiat, debusolat şi să avem un guvern care face atâta rău României? Dragii mei, PSD au condus în majoritatea celor 30 de ani, dar ce şi-au permis în ultimii 3 ani e de necrezut! PSD-ul e principala piedică în dezvoltarea României", a declarat preşedintele.

Şeful statului a mai ţinut să sublinieze că PSD a ajuns la putere fiindcă românii nu s-au dus (în număr suficient de mare) la alegeri şi, de asemenea, şi ei, liberalii, ar fi trebuit să lucreze mai mult pentru a-i scoate pe români la vot.

"Poate acum vom putea face mai mult pentru că ne-am săturat de acest PSD care a promis marea cu sarea românilor şi după ce au ajuns la putere s-au apucat să facă ce ştiu mai bine, să ocupe funcţii în stat cu persoane de multe ori incompetente. S-au apucat să destructureze marile sisteme publice ale României şi au realizat ceva inimaginabil, o involuţie a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea şanse de dezvoltare", a transmis Iohannis.

Şeful statului a mai subliniat că PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii şi a susţinut că el a făcut "tot ce a putut să facă preşedintele României", că a alungat "cei doi elefanţi", că pesediştii n-au reuşit să adopte nici amnistia şi graţierea, nici Codurile penale şi nu pentru că le-a venit mintea la cap ci s-au urcat el în capul lor...

"Şi legile Justiţiei, mai ştiţi de câte ori le-am atacat la CCR?", a întrebat Iohannis, declarând că poate legile Justiţiei n-au ieşit aşa cum trebuiau dar au ieşit departe de ce dorea PSD şi a promis că şi chestiunea cu Secţia specială pentru investigarea magistraţilor va fi rezolvată.

De asemenea, Iohannis a reproşat PSD-ului momentul 10 august.