Iohannis respinge fără echivoc dezbaterea publică cerută de Dăncilă. Cum îşi motivează decizia

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni seară, din faţa sediului PNL unde a venit pentru o şedinţă de campanie, că nu are de gând să participe la vreo dezbatere cu candidatul PSD Viorica Dăncilă, în ciuda insistenţelor venite din partea social-democraţilor.

Întrebat despre o confruntare cu adversara sa de la PSD, în contextul scrisorii trimise de Lia Olguţa Vasilescu, şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, în care se cereau două dezbateri publice, preşedintele României a replicat:

"Vedeţi, încearcă PSD-ul să atragă atenţia prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum, urmează sigur să discut şi cu colegele şi colegii în şedinţa de campanie, eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi".

Şeful statului a precizat că PSD încearcă tot felul de manevre şi le-a cerut românilor "maximă vigilenţă".

"Maximă vigilenţă nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenţi şi să mergem la vot. Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greşeala din decembrie 2016, când prin absenteismul românilor la alegerile parlamentare a fost adus la putere PSD şi iată că am avut nevoie de aproape 3 ani până i-am înlăturat de la butoanele puterii, după ce PSD a arătat că una a promis şi cu totul alta a vrut să facă de fapt PSD, a vrut să-şi subjuge întreg statul român", a declarat Iohannis.

În acelaşi timp, preşedintele a precizat că a făcut primele analize după centralizarea voturilor şi va continua acest lucru şi în şedinţa de campanie.

"Noua legislaţie privind votul în diaspora pe care am solicitat-o imperativ după referendumul reuşit din mai a fost foarte importantă, după cum se vede. Legislaţia a ordonat şi a înlesnit semnificativ votul în diaspora şi în acest fel am avut un record de participare şi practic nu s-a mai stat la coadă, oamenii n-au mai pierdut vremea la secţiile de votare, ci au mers, au votat şi au putut să plece. Le mulţumesc românilor din diaspora pentru participarea masivă, un număr record de participanţi şi, sigur, acum după ce am aflat şi cum au votat, le mulţumesc şi personal", a punctat Iohannis.

Reamintim că Olguţa Vasilescu, şefa de campanie a prezidenţiabilei PSD Viorica Dăncilă, i-a transmis o scrisoare omologului său de la PNL, Dan Motreanu, coordonatorul campaniei lui Klaus Iohannis, în care insistă pentru o dezbatere publică între cei doi candidaţi finalişti în cursa pentru Cotroceni.

În viziunea fostului ministru PSD al Muncii, lipsa unei dezbateri între principalii candidaţi a reprezentat un viciu al procesului electoral şi o problemă de transparenţă în ceea ce priveşte programele acestora pentru mandatul de preşedinte, astfel că o astfel de situaţie nu mai trebuie repetată în turul doi. Detalii aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne