Iohannis: "România îşi reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin"

Preşedintele Iohannis lansează un apel către clasa politică de la Chişinău, cerând responsabilitate şi maturitate.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

În contextul demiterii Guvernului de la Chişinău, preşedintele Iohannis a transmis joi un mesaj, prin care reafirmă determinarea României de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin, pentru ca ţara să-şi continue parcursul european şi să îşi consolideze instituţiile statului de drept.

Vă prezentăm textul mesajului, publicat de Administraţia Prezidenţială:

"Am luat notă de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european şi, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esenţial ca forţele politice să acţioneze cu maturitate şi responsabilitate, în conformitate cu aşteptările cetăţenilor, aşa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014.

Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reformă, de consolidare a instituţiilor statului de drept, de soluţionare a problemelor socio-economice ale actualităţii.

Din această perspectivă, este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil şi deplin angajat să acţioneze cu energie în toate aceste direcţii.

România îşi reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens”, comunică Preşedinţia.

Reamintim că joi, Guvernul premierului liberal-democrat, Valeriu Streleţ, a fost demis printr-o moţiune de cenzură iniţiată de opoziţia socialistă şi comunistă, PSRM şi PCRM.