Iohannis, semnal de alarmă: PSD vrea să detoneze finanţele publice ale României!

Klaus Iohannis - presidency.ro
Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat demersul PSD de a adopta în comisiile de specialitate din Parlament măsuri cu impact fiscal extrem de puternic asupra bugetului ţării, cum ar fi majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie anul acesta şi majorarea salariilor profesorilor tot din acest acest an.

Întrebat de jurnalişti dacă ar promulga o lege iniţiată de PSD prin care ar urma să se acorde cadrelor didactice un stimulent de risc de 500 de euro, şeful statului a replicat că va putea da un răspuns când va avea legea în faţă.

„Dar pot să vă spun un lucru care, sincer, m-a întristat şi chiar m-a surprins un pic. Astăzi, în comisiile de buget reunite, PSD-ul cu sprijinul unor traseişti a votat într-un fel cu amendamente proiectul rectificării bugetare şi dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, pesediştii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an şi anul viitor. Este evident că aceşti bani pur şi simplu nu există şi constatăm că PSD-ul nu a învăţat nimic şi nici nu doreşte să facă o politică constructivă şi vrea să detoneze finanţele publice ale României”, a afirmat Klaus Iohannis, adăugând că „astfel de apucături electoraliste am mai văzut la PSD pe vremea lui Dragnea, în 2016”.

„Se vede că PSD-ul nu a inventat nimic nou şi reia acelaşi ciclu de promisiuni fără niciun fel de acoperire în realitate, în speranţa să mai prindă câteva voturi, dar cred că nu vor prinde”, a conchis şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne