Iohannis: "Sper că se vor găsi soluţii care să însemne DA pentru viitorul european al Greciei"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, pe pagina sa de Facebook speranţa că în pofida rezultatului referendumului desfăşurat ieri în Grecia, se vor găsi soluţii pentru viitorul european al acestei ţări:

"Deşi Grecia a votat NU la referendumul de ieri, sper că înţelepciunea politică şi economică va prima în cele din urmă şi se vor găsi soluţii care să însemne DA pentru viitorul european al Greciei. Este foarte important pentru toate statele Uniunii Europene să se caute în continuare căi pentru a ieşi din criză.", scrie preşedintele pe contul de Facebook.

Reamintim că duminică 61,31% din grecii care s-au prezentat la urne s-au opus măsurilor de austeritate propuse de creditorii internaţionali.

Într-o scurtă declaraţie, Comisia Europeană a manifestat respect pentru decizia luată de greci în privinţa respingerii de noi împrumuturi în schimbul unor măsuri dure de austeritate iar cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande au convocat un summit al Uniunii Europene, pentru marţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne