Iohannis: Tăriceanu s-a transformat într-un nou satelit al PSD

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

După ce a fost acuzat de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că nu are nimic în comun cu liberalismul, preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Bistriţa, că fostul liberal nu are căderea să vorbească despre liberalism în contextul în care "s-a transformat într-un nou satelit al PSD".

Într-o scrisoare deschisă adresată liberalilor de către liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, acesta a afirmat că Iohannis nu are nimic în comun cu liberalismul şi vinde partidul pentru un ipotetic procentaj de voturi care i-ar putea veni dinspre susţinătorii lui Băsescu.

"Nu mă impresionează, nici nu am ce comenta. Domnia sa chiar n-ar trebui să vorbească. Din fost preşedinte şi om de onoare al PNL, s-a transformat într-un nou satelit al PSD şi de acolo vorbeşte împotriva partidului care l-a făcut ministru, prim-ministru, preşedinte (de partid — n.r.). Atât, mai mult nu am ce spune", a precizat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Întrebat despre situaţia de la nivelul organizaţiei PNL Bistriţa-Năsăud, unde mai mulţi primari şi consilieri şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în PLR, partid înfiinţat de Tăriceanu, prezidenţiabilul ACL a explicat că a dezbătut această situaţie cu liderii locali ai ACL, Stelian Dolha (PNL) şi Ioan Oltean (PDL).

"E trist. Aşa e în politică: unii merg după principii şi unii după ciolan. Aşa e dintotdeauna. Sper să fie din ce în ce mai puţini care merg după ciolan", a precizat Iohannis.

Amintim că Tăriceanu, fost preşedinte al PNL, a părăsit formaţiunea nemulţumit fiind de ruperea USL, şi a decis să-şi înfiinţeze o nouă formaţiune - Partidul Liberal Reformator şi să candideze la prezidenţiale. Ajuns la şefia Senatului ca urmare a susţinerii lui Victor Ponta, Tăriceanu este apropiat de formaţiunea social-democraţilor, mai ales în contextul în care a atras de partea sa în jur de 30 de liberali, iar potrivit analiştilor politici, Tăriceanu va "rupe" din voturile dreptei, care s-ar fi dus spre candidatul ACL, şi vor merge la Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne