Iohannis: Terorismul nu va înfrânge niciodată solidaritatea şi dorinţa de libertate şi de pace

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Noul preşedinte al României, Klaus Iohannis a afirmat duminică seară, la întoarcerea de la Marşul Solidarităţii din Paris - eveniment la care au participat aproximativ două milioane de oameni şi 50 de şefi de stat şi de guvern - că terorismul şi extremismul nu va înfrânge niciodată solidaritatea şi dorinţa oamenilor de libertate şi de pace.

"Peste două milioane de oameni s-au aflat astăzi (duminică - n.r.) pe străzile Parisului, la Marşul Solidarităţii închinat victimelor recentelor atentate. Am dat mâna cu preşedintele Francois Hollande şi cu alţi preşedinţi din ţări europene, dar mi-au strâns mâna şi necunoscuţi din mulţime care puteau să fie rude sau prieteni ai celor ucişi ori simpli cetăţeni.

Au fost gesturi de omenie şi de speranţă împărtăşite de toţi şefii de state şi de guverne prezenţi în capitala Franţei. Terorismul nu va înfrânge niciodată solidaritatea şi dorinţa de libertate şi de pace. Pe străzile Parisului a renăscut o Europa nouă", a scris Iohannis pe contul său de Facebook.

Şeful statului a declarat la întoarcere, potrivit b1.ro, că Marşul Solidarităţii "nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale, un semnal de a lupta împotriva extremismului de orice fel."

"Nu au participat doar creştini, ci şi musulmani, atei, evrei, agnostici. Au venit înalţi reprezentanţi ai Israelului, îngrijoraţi de ofensiva terorismului. Am avut ocazia să discut cu mulţi lideri politici şi din Europa şi din lume. Am discutat cu Merkel, cu Junker, cu Donald Tusk, premierul Olandei, preşedintele Ucrainei şi mulţi alţii (...) Mă bucur că am putut să-i fiu alături în aceste momente grele pentru naţiunea franceză", a adăugat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne