Iohannis: Trebuiau să se gândească dumnealor la costurile referendumului înainte să se ajungă aici

Democraţia se poate măsura în bani. Din când în când este nevoie de un referendum şi atunci se face, a subliniat Klaus Iohannis, care a recurs la acest demers pentru a contracara maşinaţiunile celor de la PSD-ALDE în domeniul justiţiei, respectiv OUG-urile privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Organizarea referendumului pe tema luptei anticorupţie implică într-adevăr unele cheltuieli administrative, dar nu din asta sărăceşte bugetul României, a declarat marţi, la Strasbourg, preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat de reporterul Agerpres despre preocupările lansate în spaţiul public de exponenţii puterii privind costurile referendumului, Iohannis a replicat:

"Eu cred că ar fi fost mai natural să se gândească dumnealor la costuri înainte să înceapă un demers care evident a dus la această situaţie, însă eu nu cred că democraţia se poate măsura în bani. Din când în când este nevoie de un referendum şi atunci se face. Sigur, sunt ceva cheltuieli administrative, dar vă asigur că de aici nu sărăceşte bugetul României. (...) Până şi domnul Grindeanu, cred că în PSD, are dreptul la o opinie".

Cât despre garanţiile că acest referendum va fi pus în aplicare, preşedintele a precizat că el crede că "întotdeauna lucrăm înspre aplicarea legii şi atunci nu-mi pun această problemă".