Ion Sturza: Dodon merge pe urmele modelelor sale, Voronin şi Plahotniuc, şi va fi următoarea victimă

Specificând că Moldova are nevoie de un partid veritabil de stânga, precum şi de un partid de dreapta, naţional şi proeuropean, Sturza a punctat că „politica e o ocupaţie dură. Câştigă „animalele politice” pragmatice, cinice şi cu feţe mai puţin umane. Des născute din egoism şi dragostea de sine”.
Ion Sturza, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru
Ion Sturza, candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru (timpul.md)

„Trebuie să recunosc, am fost convins de la bun început că Andrei Năstase va pierde alegerile la Chişinău”, a scris pe contul său de Facebook, fostul prim-ministru moldovean, Ion Sturza.

Acesta a ţinut să explice că toată activitatea lui Andrei Năstase după ce Blocul ACUM a preluat guvernarea nu l-a convins, punctând că liderul Platformei DA a fost excepţional în lupta cu regimul Plahotniuc, dar foarte slab ca politician, dacă se poate vorbi despre el în aceiaşi termeni.

„Incoerent, nervos, lipsit de substanţă, obosit. Un ghem de contradicţii. Trebuie să o spunem sincer, e din zona stării psihologice, puternic afectate de luptă şi frustrările post-Plahotniuc. Miza doar pe meritul antioligarhic, falia geostrategică nu i-a convins pe chişinăuieni. Pentru prima dată. Cu atât mai dureros pentru Andrei. Cu atât mai bine pentru chişinăuieni? Nu cred! Insist, Ivan Ceban este un produs de PR. Nu are el nimic cu un management bun al oraşului. Steaua roşie e în sânge”, a mai scris Sturza.

Totodată, fostul politician a mai specificat că în calitate de cetăţean al Chişinăului a obosit să vadă cum degradează oraşul, să văd dezvoltările imobiliare aiuritoare pe terenurile furate de la oraş, drumurile sparte şi traficul infernal.

„În acest sens îi doresc succes lui Ivan Ceban! Dar şi în lupta sa pentru supremaţia în PSRM. Oraşul, în caz de succes, este o platformă foarte bună pentru supremaţia în partidul socialist pro-rus. Stânga moldovenească are nevoie de o alternativă lui Dodon, care între timp tot mai mult devine „tătuca” pe nepusă masă pentru el. Lucru care şi-l doresc şi electoratul, şi sponsorii externi ai partidului”, a adăugat fostul prim-ministru.

Acesta a mai punctat că într-o ţară săracă şi divizată etnic ca Republica Moldova e nevoie de un partid de stânga, dar unul veritabil. În accest sens, Sturza, consideră că ar fi bine să se găsească oameni care să contribuie la construcţia lui la fel cum ar fi bine să fie construit şi un partid de dreapta, naţional şi proeuropean, „baza poate fi o fuziune dintre PAS şi DA”.

„Cu o singură condiţie. Să lăsăm la o parte romantismul specific vârstei precoce! Politica e o ocupaţie dură. Câştigă „animalele politice” pragmatice, cinice şi cu feţe mai puţin umane. Des născute din egoism şi dragostea de sine. Asta e realitatea, dacă vom analiza profilurile politicienilor de „succes". Dodon pare pe cal alb? Nu! El e consecvent, merge pe urmele modelelor sale, Voronin şi Plahotniuc. El va fi următoarea victimă. Moldovenii ştiu să surprindă”, a conchis Ion Sturza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe